En tonåring blir utskrattad för att ha definerat en väska för bara några få tiotals dollar "lyxig"

av sofia

28 Mars 2023

En tonåring blir utskrattad för att ha definerat en väska för bara några få tiotals dollar "lyxig"
Advertisement

En av de svåraste utmaningarna som vi förbereder oss för att möta varje dag är kanske andras bedömning. Vi klär oss, sminkar oss, till och med tränar för att se snyggare ut och känna oss accepterade av andra. Det är en del av människans natur att vilja känna sig som en del av en "grupp", en cirkel, och samhället är den största cirkel vi har att göra med.

Även om andras åsikter, särskilt människor vi respekterar, har ett visst inflytande på oss, är det viktigt att tänka efter noga när vi får hård kritik riktad mot oss. Den här läxan lärde sig en mycket ung tjej som plötsligt översvämmades av negativa omdömen efter att ha gjort ett inlägg på sociala medier.

via Nypost

Advertisement

Zoe Gabriel är en 17-årig tjej som har fått möta den hårda verkligheten av sociala medier. Allt är inte som det verkar och människor bakom ett tangentbord slänger gärna ur sig vad som helst utan att ens fundera över konsekvenserna. Men låt oss ta det hela från början.

Zoe kommer inte från en särskilt välbärgad familj och hon lärde sig betydelsen och vikten av pengar redan från tidig ålder: "När jag var liten kunde min familj inte köpa saker av en viss kvalitet, inte ens de enklaste som t.ex. gott bröd, varje gång vi passerade en butik sa mina föräldrar bara "nästa gång", men jag visste att det aldrig skulle bli en nästa gång."

En video som hon lade ut på nätet gav upphov till stark riktad mot henne personligen, trots att innehållet egentligen inte visade något speciellt onormalt, tvärtom.

Advertisement

En väska, en enkel accessoar, räckte för att locka till sig uppmärksamheten från vissa användare som hånade Zoe. Allt hon hade gjort var att filma sig själv medan hon pratade om hur glad hon var över att ha fått en eftertraktad Charles & Keith designerväska i present av sin pappa. Inget konstigt, eller hur? En enda detalj satte igång debatten och det var priset på väskan som kostade 80 dollar. Fortfarande inget konstigt, så vad är problemet?

Enkelt, Zoe hade förklarat i videon att hon var så glad över att ha fått den där lyxvaran. Hon var tacksam gentemot sin pappa för att han hade gett henne den dyra presenten.

Grejen är att några personer påpekade för henne att väskan bara var värd några tiotals dollar och därför var den enligt dem inte på något sätt att betrakta som en lyxvara. Så de hånade henne och fick henne att må väldigt dåligt. Tjejen la därför upp en video som svar på den kritiken.

Zoe berättade tårfyllt om den ekonomiska situationen som hennes familj befann sig i när hon förklarade att det inte var lite pengar alls för henne och att hon var väldigt stolt över sin pappa: "Kanske är en handväska på 80 dollar för dig inte en lyx. För mig och min familj, är det mycket, och jag är så tacksam över att min pappa kunde skaffa mig en. Han arbetade så hårt för att tjäna de pengarna."

"Svarsvideon" blev strax därefter allmänt känd och nådde grundarna av Charles & Keith som var djupt imponerade och bestämde sig för att göra något väldigt unikt för Zoe. De kontaktade henne för att bjuda henne och hennes pappa på en rundtur i deras kontor och valde sedan tjejen som modell för en av deras kommande väskor.

En rörande berättelse som lär oss att icke-konstruktiv kritik inte lönar sig, men hårt arbete och ödmjukhet kan man komma långt med.

Advertisement