Dottern blir bortadopterad utan pappans tillstånd, så han gör allt han kan för att få tillbaka henne

av sofia

07 April 2023

Dottern blir bortadopterad utan pappans tillstånd, så han gör allt han kan för att få tillbaka henne
Advertisement

I livet måste vi hantera olika händelser i både positiva och negativa perioder. Ibland krävs det att vi är väldigt tålmodiga eller att vi måste bita ihop, men det finns tillfällen då man till och med måste strida för att få det man vill.

Huvudpersonen i den här berättelsen var både modig och beslutsam när det handlade om att möjliggöra det som var bäst för hans familj, framförallt för hans lilla dotter och han var verkligen tvungen att kämpa.

via ABCNews

Advertisement

Christopher Emanuel är en 25-årig man, en ung afroamerikansk man som har tvingats gå igenom något mycket tufft. Hans berättelse börjar som många andras: en god man, en arbetande man som lever ett vanligt liv. Sedan träffar han en tjej, den rätta, annorlunda än alla de andra, speciell för honom. De arbetade båda som truckförare på ett företag och det var så de träffades.Vänskapen förvandlades sedan till något ännu mer intensivt: kärlek.

En kort tid senare blev kvinnan gravid och Chris var jätteglad, han var riktigt exalterad och stöttade sin flickvän på alla möjliga sätt under graviditeten. Det lyckliga paret planerade att gifta sig och skaffa ett hus tillsammans, men först och främst var det nödvändigt för båda att lära känna sina respektive ursprungsfamiljer. Här började något spricka, men Chris kunde aldrig föreställa sig vad som väntade honom.

Advertisement

The LOVE I show her is the love she shows her doll baby! Children follow our example more than our words #Fact

Pubblicato da Christopher Emanuel su Martedì 31 gennaio 2017

Mötet med hennes föräldrar gick inte bra. Kvinnans mamma hade varit motståndare till det förhållandet, också för att Chris var en svart man. Men hans flickvän hade försäkrat honom om att det där obehagliga mötet inte skulle förändra saker och ting mellan dem och att hon var fast övertygad om att fortsätta både att ha en relation med honom och sin graviditet. Men allt förändrades snabbt.

Chris brukade gå ut och sms:a mycket med sin partner, när han vid ett tillfälle började märka att hon sms:ade honom allt mindre ofta. Sedan började hon hitta på ursäkter för att inte träffa honom, till och med gå så långt att hon bad honom att inte gå på rutinbesöken relaterade till hennes graviditet.

Naturligtvis gjorde denna inställning mannen misstänksam, och han frågade sina närmaste vänner om råd. Oroade över den situationen uppmanade de honom att vidta drastiska åtgärder.

Some doubted I would accomplish what’s been accomplished thus far; especially, being a Daddy! Anyways, that’s...

Pubblicato da Christopher Emanuel su Mercoledì 22 dicembre 2021

Det hade föreslagits Chris att han skulle skriva in sig i ett särskilt register: "registret över ansvarsfulla fäder", där ogifta fäder kan bli informerade om deras barn ges upp för adoption. Den unge mannen var tveksam och ansåg att det var mycket osannolikt att hans partner kunde välja en sådan lösning, åtminstone tills de anordnade en fest för att fira det ofödda barnets ankomst. Den blivande mamman dök inte upp och Chris registrerade sig.

Några dagar senare knackade en budbärare på hans dörr och överlämnades papper som bevisade att hans dotter, Skylar, hade fötts över en vecka tidigare och hade getts upp för adoption till en familj i en annan stat. Chris, som var alldeles bestört, konfronterade först sin ex-flickvän och vände sig sedan, trött på hennes motiveringar, till en advokatbyrå. Den rättsliga tvisten var bitter och kostsam. Skylars adoptivfamilj bad honom att låta dem få ha barnet, men det var hans dotter och mannen vägrade acceptera det.

Chris fick så småningom vårdnaden om sin lilla flicka och de två har varit oskiljaktiga sedan dess. Lyckligtvis segrade denna pappas kärlek och allt slutade bra. Vad tycker du om denna gripande berättelse?

Advertisement