Vid 58-års ålder blir hon mamma för första gången: "Det är det bästa beslutet jag någonsin har fattat"

av sofia

20 Mars 2023

Vid 58-års ålder blir hon mamma för första gången: "Det är det bästa beslutet jag någonsin har fattat"
Advertisement

Att vara förälder är en svår uppgift och detta är allmänt känt, men det ger så mycket lycka i våra liv att det alltid är värt det ändå. Just därför gjorde den kvinnliga huvudpersonen i dagens berättelse allt som stod i hennes makt för att uppnå sin dröm om att bli mamma.

Och om det inte är en lätt uppgift i sig att vara förälder, kan det visa sig vara ett ännu större åtagande att bli det vid 58 år.

via www.thesun.com

Advertisement
Carolyne Ness/Facebook

Carolyne Ness/Facebook

Carolyne Ness är en 58-årig skotsk kvinna som var singel efter sin skilsmässa vid 30 års ålder. Kvinnan har alltid velat skaffa ett barn, men efter att inte ha hittat "rätt" person att skaffa ett med, var hon tvungen att lägga sin dröm på is i åratal. Men hon gav aldrig riktigt upp tanken och vetskapen om att hon kunde använda sig av provrörsbefruktning gjorde att hon inte förlorade hoppet om att kunna bli gravid även i hög ålder.

Tyvärr tillät inte lagarna i hennes land en kvinna över 42 år att använda sig av detta alternativ och lagarna i andra länder hindrade också kvinnor som är äldre än 52 år från den möjligheten. 

Carolyne gav inte upp och till slut lyckades hon få det hon ville. Hon hade upptäckt att hon i Indien uppfyllde rätt krav för att kunna genomgå just den behandlingen. Så kvinnan tvekade inte och påbörjade sin vandring.

Advertisement

Carolyne betalade 4 500 för sin IVF behandling. Hon fick tio profiler av kvinnor att välja mellan och sex manliga donatorkandidater. Som ett resultat av ingreppet blev kvinnan gravid och födde Javed 37 veckor senare.

Carolynes sensationella historia gick inte obemärkt förbi av media som, när de intervjuade henne, frågade henne om hon inte var orolig för att bli förälder i så hög ålder. Kvinnan skingrade all förvirring genom att förklara: "Javed är en underbar gåva och jag känner mig extremt lycklig, även om jag är den äldsta kvinnan när vi går till parken märker han inte av denna åldersskillnad det minsta. Vi älskar varandra väldigt mycket och det betyder mer än allt annat. För alla som oroar sig för att jag är "för gammal", kommer jag inte att "gå" någonstans på ett bra tag!"

Carolyne talade även om att hennes liv nu är komplett tack vare Javed och att hon inte kunde vara mer stolt och glad över valet hon gjorde. Vad tycker du om den här historien? Är du överens med kvinnans val?

Advertisement