28 år senare hittar han jackan som hans mamma inte hade lyckats betala åt honom under skolåren: "Det är ett tecken från henne från ovan"

av sofia

21 April 2022

28 år senare hittar han jackan som hans mamma inte hade lyckats betala åt honom under skolåren: "Det är ett tecken från henne från ovan"
Advertisement

Om det finns ett klädesplagg som man tänker på när man tänker på den amerikanska sporten och som har burits av en mängd olika människor som tillhör de mest varierande subkulturerna, är det utan tvekan en "letterman jacket". Unga människor som utövar en sport på college bär dessa jackor med läderärmar och en stor representativ bokstav på bröstet. Jed Mottley hade designat en själv när han var elev vid Chaparral High School i staden Scottsdale, Arizona, men han fick aldrig se den när den var klar eftersom hans mamma inte hade råd att köpa den. Efter 28 år hittade Jed den där jackan i en butik och det första han tänkte var att fyndet förmodligen var "ett tecken" som skickades till honom av hans mamma som avlidit några år tidigare.

via CNN

För nästan trettio år sedan var Jed en student som alla andra, ivrig att bära sin egen jacka: "Du vet, man var tvungen att designa jackan själv ... men jag fick aldrig se den slutliga produkten." Jeds mamma hade faktiskt inte råd att betala för den och Jed var tvungen att avstå, trots att alla hans kamrater hade en personlig jacka skapad just för dem. Den unga killen som nu var vuxen, hade aldrig kunnat förvänta sig att han plötsligt skulle ha den där jackan framför sig efter 28 år.

Advertisement

What are the odds? Senior year in High School I ordered a letterman’s jacket but my Mom couldn’t afford to pay for...

Pubblicato da Jed Mottley su Giovedì 4 novembre 2021

Jackan hittades dessutom av Jeds bror, Josh, nästan 30 mil från skolan där de två hade gått. Var det någon sorts "signal" som deras mamma försökte skicka till dem? Faktum är att Jed berättade att hans mamma var väldigt religiös och att hon, innan hon dog, sa något mycket speciellt till de två bröderna: "Min mamma var en av de mest religiösa människor jag någonsin har känt och hon sa alltid: 'Jag kommer att sända dig ett tecken från andra sidan. Min mamma dog 2012 men vi fick hade aldrig fått det tecknet." Förrän nu.

Jackan hittades mirakulöst nog av Josh, i en secondhand-butik som låg mer än 280 km från skolan där hans bror Jed hade gått. "Jag gick in i den här butiken, jag såg mig omkring och det första mina ögon landade på var den här knallröda jackan som hängde på ena sidan," mindes Josh. Bröderna var säkra på att jackan var just originalitet, eftersom den hade mycket personliga lappar påsydda med namnet "Jed" och "klass '94" bland annat.

Check out Inside Edition tonight on CBS.

Pubblicato da Jed Mottley su Martedì 30 novembre 2021

Jed bokade omedelbart ett flyg för att möta upp sin bror och äntligen återfå sin jacka. Josh beskrev det mötet så här: "Jag fortsatte att titta på den och sa att det inte kunde vara på riktigt. Jag försäkrar dig om att jag kände min mammas närvaro där tillsammans med oss ​​när jag träffade honom för att ge honom den."

Vad ska man säga, man kan välja huruvida man vill tro eller inte tro att detta fynd var resultatet av mammans "vilja" som skickade en signal till sin son Jed från ovan, men en sak som är säker är att ödet (eller slumpen) tillät mannen att få uppleva en otroligt stark känsla efter väldigt många år.

Advertisement