Hon slutar raka sig och låter skägget växa ut så mannen ber om skilsmässa

av sofia

24 Mars 2023

Hon slutar raka sig och låter skägget växa ut så mannen ber om skilsmässa
Advertisement

Våra dagars skönhetsnormer är väldigt stela, vilket är anledningen till att fler och fler människor på senare tid tenderar att säga "stopp" och acceptera sina egenskaper och äntligen känna sig fria från all social press. Denna typ av filosofi är mer populär bland kvinnor, en kategori som alltid har uppmanats att följa många "regler" inom skönhet. Hur många har inte, åtminstone en gång i livet, fått höra att de måste vara smala, sminkade och – framför allt – perfekt hårfria på kroppen?

En ung kvinna med överdriven hårväxt har valt att acceptera sitt naturliga utseende, men hennes beslut har skapat många problem för henne.

via DailyMail

Advertisement
YouTube - Mandeep Kaur khalsa

YouTube - Mandeep Kaur khalsa

Huvudpersonen i denna berättelse heter Mandeep Kaur och är en 34-årig kvinna från Indien. Kvinnan hade varit gift en tid och gjorde inget annat än att kämpa med sin överflödiga hårväxt i ansiktet. Efter flera års äktenskap funderade hon på att börja acceptera sitt naturliga utseende, och trodde att detta beslut också skulle få stöd från hennes make, men hon hade fel. Mannen ansökte om skilsmässa kort efter: "Han blev förfärad över mitt utseende", förklarar hon.

Slutet på hennes äktenskap fick Mandeep att bli förtvivlad, men lyckligtvis lyckades kvinnan finna tillflykt i andlighet och började utöva sin religion. Detta hjälpte henne att acceptera och framför allt älska sig själv, och äntligen hitta det lugn som hon sökte efter.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Tack vare sin religion har Mandeep hittat mer självförtroende och vägrar idag raka sig, tvärtom, hon är stolt över att visa upp sitt fullvuxna skägg och framhäver det genom att dölja håret med en turban. På grund av detta misstas hon ibland för en man, men det stör henne inte längre.

Den verkliga orsaken eller det medicinska tillståndet som gav upphov till den onormala tillväxten av överflödigt hår i Mandeeps ansikte är inte känd, men kvinnan har inte för avsikt att undersöka saken vidare: "Jag gillar mig själv som jag är och jag har inga hälsoproblem. Jag mår bra både fysiskt och känslomässigt. Det är allt som räknas". Ett modigt och smart val, håller du inte med?

Advertisement