Allt fler kvinnor firar när de skiljer sig: "Vi firar en ny början"

av sofia

29 April 2023

Allt fler kvinnor firar när de skiljer sig: "Vi firar en ny början"
Advertisement

Slutet på ett äktenskap är verkligen ingen lycklig händelse. När en separation inträffar – särskilt efter många års äktenskap – känner man ett oändligt antal negativa känslor såsom bitterhet, ilska, men också ånger och skuldkänslor. Tryggheten och alla framtida projekt kollapsar plötsligt och det är lätt att man börjar leva för dagen utan längre veta vem man är och vart man är på väg.

Det är därför fler och fler kvinnor "firar" skilsmässodomen på sociala medier, eftersom det pappret symboliserar slutet på en mycket svår vandring och början på ett nytt liv.

via Uol

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Två unga kvinnor som precis hade skilt sig lanserade detta mode. Samara Nunes är 26 år och gifte sig vid 21 års ålder: "Jag förstod att mitt val hade varit förhastat: mina drömmar lades åt sidan och jag kände mig inte säker. Han var otrogen mot mig flera gånger och jag försökte förlåta honom , men jag såg inte längre mannen jag hade velat ha", erkänner hon. Så efter fyra års äktenskap bestämde hon sig för att skiljas.

Till en början accepterade inte hennes numera ex-man separationen villigt: ​​"Slutet på vårt förhållande var extremt turbulent. Jag har svårt att minnas de goda tiderna, eftersom de negativa faserna har blivit mer markerade", förklarade Samara och tillade att det inte var lätt för henne heller: "Dagen jag skrev under papprena var komplicerad. Jag grät mycket, men jag insåg att även om jag älskade min exman så mycket så borde jag älska mig själv mer, vara stark och hålla fast vid mitt beslut", kommenterade hon. Av denna anledning, när hon såg skilsmässobeviset, bestämde hon sig för att fira, precis som en annan kvinna hade gjort före henne.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Den första videon som lanserade trenden på sociala medier tillhör Bruna Bassi: den 28-åriga kvinnan sa att hon gifte sig när hon bara var 17. Hennes äktenskap varade i 10 år, men den ständiga otroheten och den respektlöshet hon behandlades med av sitt ex förstörde deras relation. "Han var min första pojkvän, jag hade dejtat honom sedan jag var 14. Eftersom det var min första och enda erfarenhet inom det sentimentala området accepterade jag mindre trevliga situationer. När mitt missnöje nådde sin gräns valde jag att separera mig", berättar hon.

Separationsprocessen var ingen vänskaplig vandrig och innehöll många konflikter. Men när de väl drivit igenom sin skilsmässa lyckades de upprätthålla en normal relation: "När vi undertecknade papprena är jag övertyga om att det var en av de lyckligaste dagarna i våra liv", förklarade Bruna som, tagen av all entusiasm, visade ett klipp av hur glad hon var.

Vad tycker du om saken? Kan det vara en bra idé att "fira" en ny början?

Advertisement