"Det är bättre att ha ett bra liv som singel än ett hemskt liv som gift"

av sofia

23 December 2022

"Det är bättre att ha ett bra liv som singel än ett hemskt liv som gift"
Advertisement

En familj är ofta grundad på ett äktenskap, men det är också sant att det numera inte är alla som har en stark önskan att leva i ett förhållande och framför allt inte att gifta sig. Fler och fler människor väljer ensamhetens väg och att vara singel är inte så illa, eller åtminstone är detta vad vissa hävdar. Oavsett om det är ett personligt val eller ett påtvingat sådant, om du inte lyckas hitta din "själsfrände", är vi nog alla överens om att du inte behöver gifta dig till varje pris. Lyckligtvis är de tiderna sedan länge förbi då kvinnor uteslutande var beroende av män, både ekonomiskt och känslomässigt, och detta gör att de idag kan göra friare och mer medvetna val. Kvinnan i den här historien vet detta mycket väl och har inga problem att erkänna det.

via bilibili

Advertisement
bilibili

bilibili

En kinesisk kvinna har lagt upp en video där hon stolt visar upp sitt singelliv. Det finns inget fantastiskt med det hon gör på vardagarna, men det är definitivt mer tillfredsställande än att spendera resten av sitt liv med någon hon inte står ut med. Detta är grundidén för denna kvinna som har valt att inte gifta sig och att leva som en självständig och fri kvinna. Med hennes egna ord, beskriver hon det så här: "Om du gifter dig med fel person kommer livet att bli outhärdligt".

"Jag tror att kvinnor nuförtiden inte längre lever i en era där de är beroende av män och äktenskap, så jag har hittat mitt eget sätt att leva mitt liv. Om du bor med någon som du inte ens står ut med att titta på, hur mycket skiljer sig det från att leva i ett fängelse?" - är den kinesiska kvinnans hårda ord.

Advertisement
bilibili

bilibili

Kort sagt, det är bättre att leva singel än "i fängelse" med någon som man inte tål att vara med, håller du inte med? Du behöver inte gifta dig med någon för att ha ett lyckligt och tillfredsställande liv:

"Jag tror att vi är förbi de dagar då en kvinnas liv handlade om att gifta sig med en man, mata honom och se vacker ut", avslutar 36-åringen.

Det finns de som väljer att inte skaffa barn, men det finns också de som väljer att förbli singlar och njuta av varje ögonblick av frihet i sitt dagliga liv. Vilket val har du gjort eller tänker du göra? Skriv till oss i kommentarerna!

Advertisement