En 9-årig pojke avstår sina födelsedagspresenter: "Jag föredrar att hjälpa mindre lyckligt lottade människor"

av sofia

12 December 2022

En 9-årig pojke avstår sina födelsedagspresenter: "Jag föredrar att hjälpa mindre lyckligt lottade människor"
Advertisement

Vad är det som gör barn gladast på sin födelsedag? Det finns många svar: att stå i centrum för uppmärksamheten, att vara omgiven av kärleken från nära och kära, gratulationer, att fira med dina vänner, äta din favorittårta och, kanske mest av allt, få många presenter. Så känner förmodligen de flesta barn, men inte alla.

Ett undantag från denna regel är en 9-årig pojke som sedan en tid tillbaka har blivit känd på webben för att ha fattat ett viktigt och originellt beslut om dagen för hans födelse. Låt oss tillsammans ta reda på vad det rör sig om.

via ABC News

Advertisement

The tally is in from our first food drive! Thank you everyone near and far for your incredibly generosity. We were able to get 4000 pounds of food, that’s 2 tons! Can’t wait to get these to the pantries ❤️

Pubblicato da Belmond’s Wish su Sabato 5 novembre 2022

Belmond Schwartz är en 9-årig pojke som ursprungligen kommer från Mansfield, Massachusetts, som blev känd på internet för att ha startat ett vackert projekt. Pojken, som så många andra, hade alltid firat sin födelsedag och stått i centrum för uppmärksamheten och omgiven av kärleken från släktingar och vänner, tills något förändrades.

Under en resa med sina föräldrar Steven och Lily fick han veta hur många människor som lever i fattigdom och under mycket annorlunda förhållanden än hans. Det tragiska ödet för kvinnor, män och barn precis som han fick honom att fatta ett viktigt beslut: han skulle inte längre be om presenter till sin födelsedag, utan om hjälp för att samla in mat till de mindre lyckligt lottade.

Advertisement

Some more pictures from today’s food drive ❤️

Pubblicato da Belmond’s Wish su Domenica 16 ottobre 2022

Så småningom föddes en riktig solidaritetsrörelse som ledde till grundandet av Belmond's Wish, en ideell organisation som har som mål att samla in basvaror till fattiga människor. Pojken, född nära Thanksgiving, har samlat ihop många varor och mycket pengar att dela ut till sina medborgare i nöd.

En vacker gest som är ett gott exempel för många. Ibland blir vi förvånade över hur goda barn kan vara och vilka viktiga lärdomar de kan lära vuxna med enkla och rena gester. Belmond är en av dessa och hans initiativ kunde inte ha varit vackrare och mer originellt. "Det var otroligt att se hur folk reagerade på hans idé och hans förfrågningar - kommenterade mamma Lily - Han avstod presenter för sin födelsedag och alla trodde på honom. Han sa alltid till mig att om alla ger upp något, även om så bara något litet, kommer det att vara del av en större helhet och kommer att göra skillnad”.

Thank you AFP Massachusetts Chapter for such an incredible award ❤️ special thanks to David Woodruff for all he’s done for Belmond & our family!

Pubblicato da Belmond’s Wish su Martedì 15 novembre 2022

Hur man trots allt inte hålla med honom? Vi hoppas att hans initiativ år efter år kommer att få fler och fler anhängare och att tack vare hans altruism kommer många mindre lyckligt lottade människor att kunna leva lite bättre.

Vi vill verkligen berömma denna lilla hjälte och tacka honom för att han visar världen vikten av generositet, altruism och att vara en god människa med hjälp av en enkel uppoffring.

Advertisement