En äldre man lämnar 14 julklappar till sin grannes dotter innan han avlider så att hon ska kunna öppna en varje år

av sofia

22 December 2022

En äldre man lämnar 14 julklappar till sin grannes dotter innan han avlider så att hon ska kunna öppna en varje år
Advertisement

Det är verkligen svårt att tro när man tänker sig att de flesta av oss förmodligen inte känner våra grannar alls. Trots det korta avståndet som ofta skiljer husens entrédörrar – och i vissa fall handlar det egentligen bara om några få meter – får man nästan aldrig kontakt med sina grannar. Det är dock inte så för alla, och den här historien kommer att bevisa detta för dig. Ken Watson var förmodligen den "perfekta grannen": en äldre man full av liv, med några otroliga historier bakom sig, som fattade tycke för sin unga granne Owen Williams och hans familj. År 2016 fick Owen en dotter och för Mr Watson var hon verkligen som ett barnbarn. Tyvärr gick Mr. Watson bort 2018, men han hade för länge sedan kommit på ett sätt för att finnas där för sitt "adopterade barnbarn" i många år framöver.

via CNN

Advertisement
sevenponds.com

sevenponds.com

När julen närmar sig börjar vi känna den där känslan av lycka blandad med melankoli, som upprepar sig varje år. Mr. Watson visste verkligen hur han skulle välkomna sina grannar och deras lilla dotter, som han behandlade som om hon vore hans eget barnbarn, både under denna helgperiod och under resten av året också. Tyvärr gick 80-årige Ken Watson bort år 2018, när lilla Cadi bara var två år gammal. Owen Williams och hans familj visste inte att Mr. Watson hade planerat en mycket söt överraskning till deras dotter.

En dag knackade Mr. Watsons dotter på Owens dörr och lämnade över en låda full med inslagna presenter: 14 julklappar till lilla Cadi. Mr. Watson hade köpt dem och slagit in dem för att kunna lämna dem hos den lilla flickan, som skulle öppna dem under de följande jularna.

Advertisement
Twitter / OwsWills

Twitter / OwsWills

En present till varje jul, tills Cadi fyllde 16 år. Owen beskrev det ögonblick då han insåg vad de där julpaketen var: "Watsons dotter såg ganska känsloladdad ut och jag hade en klump i halsen. Min fru var i ett videosamtal med sin mamma på Irland. Jag satte lådan med paketen på köksbänken och min fru började gråta och jag började gråta, och hennes mamma började gråta."

Nu har Cadi hunnit öppnat sina tre första presenter: en uppstoppad get, ett trätåg med bokstäverna i hennes namn och ett album att färglägga och rita.

Twitter / OwsWills

Twitter / OwsWills

Owen undrade om de borde ha öppnat alla presenter, för att till exempel förhindra att en sextonårig Cadi skulle hitta barnleksaker i paketen, men de flesta Twitter-användare som historien delades med sa nej. Cadi kommer att öppna en present om året och det kommer att bli en vacker tradition och julsaga att minnas och berätta i framtiden.

Twitter / OwsWills

Twitter / OwsWills

Owen blev dock ganska förvånad över att finna att majoriteten av användare som skrev till honom erkände att de inte ens kände sina grannar: "Det slår mig hur få människor känner sina grannar. Många skriver till mig:" Åh vilken vacker historia, jag känner inte ens mina grannar."

Vad ska man säga, en berättelse som rörde oss och som vi hoppas kommer att motivera många människor till att göra någon slags vänlig gest gentemot sina grannar i år.

Advertisement