Hon har ekonomiska svårigheter och kan inte betala läkarkostnaderna för sin rörelsehindrade dotter men får en donation på 20 000 euro av en skådespelerska

av sofia

29 December 2022

Hon har ekonomiska svårigheter och kan inte betala läkarkostnaderna för sin rörelsehindrade dotter men får en donation på 20 000 euro av en skådespelerska
Advertisement

Många av oss har en favoritkaraktär på tv, film eller inom musik, men det rör sig alltid om människor som vi känner oss väldigt avlägsna ifrån, som om de befann sig i en värld långt borta, fristående från vår. Ändå är det enkla människor, med den enda skillnaden att de har haft turen att förvandla sin passion till ett jobb och detta får dem att verka vara annorlunda jämfört med oss även om de inte är det. Detta kan man tydligt se i de vänliga handlingar som dessa män eller kvinnor bestämmer sig för att utföra och som på något sätt visar deras närhet till andras problem.

Ett exempel på detta är historien vi nu vill berätta om, som handlar om en mamma som kämpar med ekonomiska problem och en mycket känd skådespelerska.

via The Guardian

Advertisement

.....well what can I say! The past few weeks have been quite a journey. Freya is safe now 🌹 I have been fighting for...

Pubblicato da Carolynne Hunter su Venerdì 18 novembre 2022

Carolynne Hunter bor i Tillicoultry, Storbritannien och är mamma till 4 barn. Det yngsta av hennes barn, Freja, fick ett allvarligt funktionshinder redan från tidig ålder som tvingade henne till sängs och gör att hon kräver ständig vård. Faktum är att den 12-åriga flickan inte bara behöver ständiga ingrepp för att hjälpa henne att hålla sig vid liv, utan måste alltid vara ansluten till en maskin som förser henne med det syre som behövs för daglig andning.

Hennes mamma tillät aldrig de negativa nyheterna att få henne att tappa hoppet och mötte dem med uthållighet och mycket styrka, åtminstone tills andra hinder uppstod. Med tiden har kvinnan sett att levnadskostnaderna har ökat mer och mer – ett problem som många människor har gemensamt – och detta har försatt henne i en mycket jobbig situation. Genom att göra några uträkningar insåg hon att elräkningarna för att driva Freyas maskin skulle ha ökat mycket och hon inte skulle ha klarat av att betala dem. Så hon bestämde sig för att starta en insamling.

På sidan tillägnad hennes familj på GoFundMe berättade Carolynne deras historia, hon erkände att de med de andra barnen alltid hade gjort många uppoffringar och avstått saker för att hjälpa 12-åringen, men att de hade stora svårigheter och absolut behövde hjälp. Många svarade på hennes vädjan och donerade vad de kunde, men det som gjorde kvinnan mållös var Kate Winslets ingripande.

Advertisement
Mingle Media TV/Wikimedia

Mingle Media TV/Wikimedia

En mycket känd filmstjärna och huvudperson i filmer som Titanic, fick reda på historien och bestämde sig för att donera 20 000 euro. En summa som skulle ha varit tillräcklig för att täcka hela årets elkostnader för familjen Hunter, som denna mamma hade specificerat, och med vilken skådespelerskan hjälpte dem.

När allt kommer omkring tenderar kända personer som hon ofta att hjälpa dem som har det svårt. Vanligtvis sker det dock genom donationer till stiftelser och föreningar, men inte till enskilda människor och därför gjorde Kate Winslets val Carolynne mållös. "När jag fick reda på det - sa kvinnan - blev jag rörd och jag kan fortfarande inte tro det, även om det är verklighet".

Självklart kommer familjen också att få stöd från staten, men för tillfället har vetskapen om att så många människor har svarat på hennes vädjan, inklusive skådespelerskan, verkligen gett henne hopp för framtiden. Låt oss hoppas att de nu trots allt kommer att kunna finna ro i sin vardag.

Advertisement