Hon vaxar sin 10-åriga dotter: "I skolan blir hon retad för att hon är hårig"

av sofia

07 December 2022

Hon vaxar sin 10-åriga dotter: "I skolan blir hon retad för att hon är hårig"
Advertisement

Livet i skolan kan vara tufft för tonåringar eller i alla fall för vissa av dem som kommer in i pubertetens värld. Tyvärr råder det aldrig någon brist på retande, särskilt saker som rör utseendet, men föräldrar bör lära sina barn hur de ska försvara sig och hur de ska fortsätta älska sig själva i alla fall. På grund av detta gav videon av en mamma som vaxade ögonbrynen och "mustaschen" på sin 10-åriga dotter upphov till stark debatt. Mamman i videon fick stark kritik och till och men även beröm, men själv preciserar hon: "Jag gjorde det bara för att de retade henne i skolan".

via TikTok / thepeasefamily

Advertisement
TikTok / thepeasefamily

TikTok / thepeasefamily

Vid vilken ålder tycker du att en tjej kan börja ta bort oönskad hårväxt? Det är mycket svårt att besvara den här frågan eftersom varje fall är olika och varje liten flicka kommer att ha och känna olika behov. Ashlee Peases dotter, välkänd på webben tack vare sitt TikTok-konto, bestämde sig för att vid 10 års ålder var det dags att be sin mamma hjälpa henne att ta bort hennes "lilla mustasch" och trimma hennes för tjocka ögonbryn. Anledningen är väldigt enkel: andra barn i skolan retade henne för hennes hårväxt. Tyvärr är detta en ganska vanlig situation bland skolbarn och mobbning verkar vara ett fenomen som inte går att stävja, även på grund av dålig uppfostran och föräldrar som inte är ett bra föredöme för sina barn.

Advertisement
TikTok / thepeasefamily

TikTok / thepeasefamily

Medan Ashlee gick med på att hjälpa sin dotter att vaxa sig hemma, klargjorde hon också sin åsikt om att vaxning egentligen inte var nödvändigt: "Giselle har lite ludd. Alla tjejer har lite hår här", kommenterade kvinnan och syftade på dotterns överläpp. "Men hon vill vaxa bort det, så låt oss göra det!" avslutade mamman.

Användarna hade delade meningar när de bedömde denna situation: många kallade Giselles tjocka ögonbryn "vackra" och insisterade på att de som retar henne bara är "avundsjuka", medan många andra starkt kritiserade Ashlees beslut.

TikTok / thepeasefamily

TikTok / thepeasefamily

Kort sagt, det finns de som har drabbats av samma typ av situationer i skolan och anser att Ashlee gjorde rätt i att låta sin dotter ta bort håret, och de som å andra sidan hävdar att en förälder borde lära sitt barn att älska sig själv för den man är och att trivas i sin kropp.

Vad tycker du? Skriv din åsikt i kommentarerna!

Advertisement