En budbärare blir vansinnig för att han inte får någon dricks och väljer en originell "hämnd" (+VIDEO)

av sofia

28 April 2023

En budbärare blir vansinnig för att han inte får någon dricks och väljer en originell "hämnd" (+VIDEO)
Advertisement

Att äta en ordentlig måltid är en källa till njutning och tillfredsställelse för många människor. Om det tidigare var vanligare att gå ut och äta lunch eller middag, kanske på en trevlig restaurang, har det nu blivit en mycket vanlig praxis att få mat levererad till ditt hem. På grund av det frenetiska arbetstempot och allt mer "snabb och enkel" teknik är det inte ovanligt att man blir frestad av möjligheten att beställa hem mat istället för att laga den.

Vi är lyckligt lottade som kan dra nytta av denna tjänst, men bakom denna process med "jag beställer och de kommer med maten" finns en mycket viktig figur inblandad: budet. Huvudpersonen i dagens berättelse är en budbärare vars agerande kommer att göra dig mållös.

via www.dexerto.com

Advertisement
chefannatv/instragram

chefannatv/instragram

Att arbeta som matbud är ett yrke som ofta ger upphov till kontroverser. Dessa personer är ofta underbetalda eller avlönade för den individuella leveransen, utan någon fast lön. De har ingen försäkring vid olyckor och det är inte ovanligt att de måste "kämpa" mot varandra för att lyckas få ett ordentligt antal beställningar att leverera.

Mannen i fråga arbetar som bud och blev mycket besviken över en kunds beslut att inte lämna någon dricks. Genom att öppna sin app för att göra leveransen kunde han omedelbart få viktig information om kunden, till exempel adressen dit beställningen skulle levereras, det beräknade avståndet till hans destination och... dricksen.

Advertisement
chefannatv/instragram

chefannatv/instragram

Föraren kunde konstatera att han för beställningen han var tvungen att leverera, i detta fall en sushimåltid, skulle ha behövt färdas i mer än 11 ​​km och skulle ha tjänat endast 2,50 USD. Utan dricks.

Även om dricks i vissa länder inte är obligatoriskt och det i andra till och med anses vara smaklöst, finns det ställen där det är en integrerad del av notan eller i vilket fall som helst är det mer eller mindre underförstått att man ska ge det till en servitör eller budbärare. Vår huvudperson tog inte nyheten om att han inte skulle få någon dricks särskilt bra och därför bestämde han sig för att personligen ringa kunden på telefon och konfrontera honom.

Chauffören frågade då kunden, eftersom han inte hade fått dricks via appen, om han tänkte ge honom det personligen kontant. Mannen i andra änden av telefonen verkade ganska förvånad och visste inte riktigt vad han skulle svara på den frågan och sa till slut bara: "Det är svåra tider" vilket bekräftade att han därför inte skulle ha gett några extra pengar, även efter det att leveransen var slutförd. Vid det här laget avslutade budbäraren telefonsamtalet och visste redan vad han skulle göra.

Som man kan se i videon kör mannen sin bil, men inte mot kundens destination: vi ser honom stanna vid kanten av en väg, nära ett läger för hemlösa och börja prata med en av dem: "Hej mannen, är du hungrig?" frågar föraren, "Ja, det är jag alltid" svarar den hemlösa mannen, "Okej, för jag har något till dig" och levererade måltiden reserverad för kunden till den hemlösa mannen istället.

En bisarr historia som dock beskriver många känsliga aspekter av vårt samhälle. Det finns de som betalar för att få mat levererad, de som jobbar för att kunna ha råd med det och de som inte ens kan försörja sig själva. Vad tycker du om budets agerande? Delar du hans beslut?

Advertisement