En man vägrar resa på sig på bussen för en gravid kvinna: "Även jag är trött"

av sofia

16 Mars 2023

En man vägrar resa på sig på bussen för en gravid kvinna: "Även jag är trött"
Advertisement

Att resa med buss är tröttsamt, speciellt om du måste stå och hålla i handtagen för att inte tappa balansen kurvorna, en ännu mer komplex situation om bussen är för trång. Men många väljer fortfarande detta transportmedel av ekonomiska och - varför inte - ekologiska skäl och ibland kan du ha turen att hitta en ledig plats.

Som vi alla vet säger den etiska koden dock att man alltid bör lämna plats för äldre, funktionshindrade och gravida kvinnor. En ung amerikansk man orsakade dock stor uppståndelse på webben när han vägrade att låta en kvinna sitta på hans plats. Men låt oss ta det hela från början.

via Reddit

Advertisement
Freepik - Not the Actual Photo

Freepik - Not the Actual Photo

Den unge mannen förklarade att han jobbar 10-timmarspass där han den stora majoriteten av tiden tvingas stå. Han var på väg hem efter en lång arbetsdag och - eftersom han väntade på att få tillbaka sin bil som var på lagning - hade han gått ytterligare 20 minuter för att nå busshållplatsen som skulle ta honom hem. Han hade ont i fötterna och som tur var hittade han en ledig plats ombord.

"Efter ett tag kom en gravid kvinna på bussen. Hon letade runt efter en sittplats, men kunde inte hitta någon. Jag var närmast henne, så hon började titta vädjande på mig. Jag hade hörlurar på mig och försökte låtsas som att jag inte såg henne, men när hon började prata med mig var det oundvikligt", berättar han. "Jag var inte oförskämd eller så, jag vägrade bara ge henne min sittplats och förklarade att jag hade haft en lång dag och hade ont i fötterna. Hon började gråta och sa att hon var en gravid ensamstående mamma och jag sa till henne att jag var ledsen, men att detta var hennes personliga val och att hon inte kunde förvänta sig att andra skulle lida på grund av hennes livsval. Det är inte mitt fel att hon bestämde sig för att skaffa barn."

Advertisement
Freepik - Not the Actual Photo

Freepik - Not the Actual Photo

Efter lite diskussion fram och tillbaka reste sig en äldre man för att ge plats åt den gravida kvinnan och definierade den unge mannen som en "huligan" utan värderingar: "Jag vände mig bort och låtsades att jag inte hörde. Medan de bytte plats, var busschauffören tvungen att bromsa av någon anledning och den gravida kvinnan och den gamle mannen föll båda omkull. De började skrika på mig och kallade mig alla möjliga saker, men jag vände mig bort och struntade i det", förklarade den unge mannen, och tillade att han hade berättat för sin familj om händelsen och blivit tillrättavisad för sitt beteende.

Till och med männkisor på nätet kritiserade det skarpt: "Det var visserligen hennes val att bli gravid, men du kunde helt enkelt ha valt att vara snäll. På grund av din själviskhet föll en gravid person och en äldre person", kommenterade en användare.

Vad tycker du om saken?

Advertisement