Hon går ner circa 60 kg på ett år genom att följa 5 grundläggande regler

av sofia

09 Mars 2023

Hon går ner circa 60 kg på ett år genom att följa 5 grundläggande regler
Advertisement

Att behålla en normal vikt är inte bara en fråga om utseende, utan också - och framför allt - om hälsa. En person med en hälsosam livsstil är mindre benägen att utveckla hjärtsjukdomar eller lida av högt kolesterol och diabetes, men när du är mycket överviktig verkar det som ett nästan omöjligt mål att uppnå, men bara nästan.

Historien om Kiah Twisselman är ett perfekt bevis på att det ibland bara krävs uthållighet och en stark vilja. Tjejen har kämpat mot sin övervikt hela sitt liv, men till slut lyckades hon gå ner nästan 60 kilo och blev personlig tränare.

via People

Advertisement

Sedan hon var barn har Kiah alltid kämpat med sin vikt. Hennes föräldrar har också gjort det, och som ett resultat visste hon att hon löpte hög risk för diabetes och hjärtsjukdomar, men trodde att det inte fanns något hon kunde göra för att ändra på detta.

"Min vikt hindrade mig på många sätt, både fysiskt och mentalt. Jag valde att inte göra de saker jag älskade, som att gå till sjön eller stranden med vänner och familj, eftersom jag skämdes över att bli sedd i en baddräkt," berättar hon. Händelsen som fick Kiah att ändra sin livsstil och gå ner i vikt inträffade under en flygresa, där hon upptäckte att hon inte fick plats ordentligt i sätet.

Advertisement

I det exakta ögonblicket förstod den unga kvinnan - som på den tiden var tjugofem år gammal - att hon åtminstone var tvungen att försöka göra något: "Jag visste att det var dags att sluta vara offer för omständigheterna och ta tag i mitt liv, så att jag kunde bli den jag alltid har velat vara”, förklarar hon. På bara ett år lyckades Kiah gå ner 47 kg och har - hittills - gått ner över 58 kg. Hennes vandring har inte alls varit enkel och det har funnits veckor då hon har gått ner fler kilon än andra, andra där hon inte har gått ner något och andra där hon till och med har gått upp i vikt.

"Det fanns många stunde då jag kände för att ge upp. På den här resan kan det vara skrämmande när man inte ser de resultat man jobbar hårt för. Jag var tvungen att hela tiden påminna mig själv om att de drömmar jag skulle uppnå var värda ansträngningen och att jag var tvungen att fortsätta sträva efter att klara det, oavsett hur lång tid det tog”, kommenterade Kiah.

Den unga kvinnan har utvecklat fem dagliga vanor som har hjälpt henne att gå ner i vikt: att vakna en timme tidigare och ägna den åt dig själv, träna minst 30 minuter (träning eller promenad), avstå en ohälsosam måltid, dricka vatten och skriva ner 10 saker du är tacksam för.

"Att följa dessa enkla vanor har hjälpt mig att skapa en stabil grund för min hälsosamma livsstil. Att fokusera på små steg kan hjälpa oss att bestiga de högsta bergen lättare", säger hon. Ett bra exempel på envishet och vikten av att älska sig, håller du inte med?

Advertisement