Den här servitrisen har hittat ett sätt för att få mer pengar i dricks från kunderna

av sofia

02 Mars 2023

Den här servitrisen har hittat ett sätt för att få mer pengar i dricks från kunderna
Advertisement

Att jobba är inte bara ett sätt att försörja sig, utan också ett sätt att hålla sig sysselsatt under dagen och skaffa nya bekantskaper. Särskilt när man har direktkontakt med allmänheten är det trevligt att kunna byta några ord, men detta är inte alltid positivt. De som arbetar i liknande miljöer vet mycket väl att det finns både positiva och negativa aspekter och att vissa yrken, just av den anledningen, är mer komplicerade än andra att hantera. Detta vet till exempel servitris mycket väl som dag efter dag måste ha mycket tålamod för att kunna tillfredsställa kundernas behov och vara trevliga.

Det är bara synd att de som väljer detta yrke i de flesta fall inte alltid får betalt som de borde och för att få ihop en tillräcklig lön måste man ofta förlita sig på dricksen. Men hur kan man göra för att få bra med dricks och öka sin månadsinkomst? Den unga kvinnan vi vill berätta om nu verkar ha hittat rätt metod.

via Headtopics

Advertisement

Deirdre Dwyer är en 22-årig tjej från Los Angeles i USA, som har lagt upp en video på webben där hon avslöjar den lilla strategin hon använder för att "motivera" kunderna på restaurangen där hon arbetar för att ge henne mer dricks. Hon arbetar som servitris och förklarar att hennes lön inte är särskilt hög, så lite extra pengar skadar aldrig.

När man jobbar på restaurang är det dock ingen självklarhet att alla kunder i slutet av måltiden väljer att lämna lite extra pengar till de som har serverat dem, men tydligen har Deirdre kommit på ett sätt att "övertyga" dem.

"Jag har jobbat ett tag på en plats som besöks av par med barn - berättar den unga kvinnan - Under ett skift hamnade jag i en konversation med några föräldrar som bad mig om ursäkt för hur barnen hade betett sig. Jag vet inte varför, men istället för att helt enkelt svara att de inte behövde oroa sig och att jag skulle sköta städningen sa jag att jag förstod dem mycket väl, för att jag också hade barn”.

Advertisement

Ett påstående och en liten lögn som gjorde att kunderna knöt an och fick dem att ge henne ordentligt med dricks. På grund av det som hände bestämde sig servitrisen för att försöka igen med andra kunder och enligt hennes berättelser verkar det ha fungerat mycket bra och har gett oväntade positiva resultat.

"Om du jobbar som servitris bör du prova den här metoden - rekommenderar hon - jag har inga barn, men jag har fått mycket högre dricks än vanligt när jag har sagt att jag har det".

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Många webbanvändare har tyckt att det är en lysande och positiv lösning, medan många andra har kritiserat den unga kvinnan och inte delat hennes beslut att ljuga för att få lite extra pengar.

Vad tycker du? Tycker du att hon gör fel eller inte?

Advertisement