"Jag bad min tjej sova på soffan för att min dotter ville vara med mig, men hon tog det inte särskilt bra"

av sofia

21 Mars 2023

"Jag bad min tjej sova på soffan för att min dotter ville vara med mig, men hon tog det inte särskilt bra"
Advertisement

Relationen mellan föräldrar och barn är alltid något unikt och speciellt och – även om man tyvärr måste skilja sig från sin make – kan ingenting och ingen någonsin komma i vägen för ett liknande band. Detta är vad de flesta ensamstående föräldrar som bestämmer sig för att inleda en ny kärleksrelation tänker. Ofta pratar de faktiskt omedelbart om saken med den nya partnern och förklarar att de har ett ansvar gentemot sina barn.

Vissa accepterar situationen utan några särskilda problem, medan andra faktiskt kan känna sig irriterade, särskilt om partnern eller partnerns barns beteende går över gränsen. Historien vi ska berätta nu är ett exempel på just detta.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

En man förklarade att han hade haft svårt att hantera relationen mellan sin dotter och sin flickvän: "Jag är 43, har en 39-årig flickvän och en 16-årig dotter. Vi åkte alla tre på besök hos min flickväns föräldrar för att lära känna varandra. Igår kväll bokade vi en liten svit på ett hotell för vår sista natt innan vi skulle flyga hem, och jag och min fästmö låg i dubbelsängen och min dotter i bäddsoffan i nästa rum. Strax efter det att vi hade lagt oss frågade min dotter om hon fick sova med mig" berättar han.

Tjejen har en diagnos inom autismspektrumet och har svårt att vara ensam på okända platser. Av denna anledning, när hon frågade sin pappa om hon fick sova med honom, svarade mannen genast ja och erbjöd sig att hålla henne sällskap i soffan. Flickan vägrade dock och sa att bäddsoffan var mycket obekväm och att hon behövde sova på en mer bekväm madrass.

"Jag frågade min flickvän om hon var villig att sova i soffan och hon verkade lite irriterad, så jag erbjöd mig att ringa receptionen och be om ett annat rum, men hon gick till slut med på det. Så min dotter och jag delade dubbelsängen och min flickvän sov på soffan”, fortsatte han.

Advertisement
"Jag bad min tjej sova på soffan för att min dotter ville vara med mig, men hon tog det inte särskilt bra" - 2

https://www.pexels.com/photo/w...

På hemresan verkade dock flickvännen vara på dåligt humör och när han frågade henne vad som var fel svarade hon att hon kände sig helt utanför och att hon hade blivit respektlöst behandlad kvällen innan. "Jag sa till henne att jag var ledsen, men min dotter hade problem och jag var tvungen att göra något, och hon insisterade på att hon inte är ett barn och att hon kunde ha gjort något annat som inte innebar att sova i min säng med mig. Vid den punkten sa jag att hon började överdriva, att jag har en autistisk dotter och att om vi ska vara tillsammans måste hon förstå att sånt här händer då och då", avslutade pappan och bad om råd på nätet om hur han skulle hantera det.

Människor på nätet kritiserade pappan och anklagade honom för bristfällig organisation: "Du kunde ha bokat en dubbelsvit istället för ett rum med 2 bäddar. Om du är medveten om att din dotter har svårt att vara ensam på okända platser, borde du ha hittat en bättre lösning. På så sätt skulle alla få en riktig säng i samma rum. Din flickvän har inte gjort något fel - hon har all rätt att bli upprörd över hur du hanterade det och du borde inte ha insisterat på saken", skriver en person.

Vad tycker du?

Advertisement