Föräldrarna till pojken som barnvakten tar hand om är sena så hon ringer polisen

av sofia

05 Mars 2023

Föräldrarna till pojken som barnvakten tar hand om är sena så hon ringer polisen
Advertisement

Vanligtvis, när en tonåring vill tjäna lite extra fickpengar varje vecka, bestämmer hon eller han sig för att ta flexibla jobb som tar lite tid, som att till exempel ta hand om grannarnas barn i några timmar. Det verkar vara en enkel uppgift som lätt kan kombineras med studier, men vad ska man göra om grannen sedan inte dyker upp hemma vid utsatt tid?

Detta är vad som hände en 14-årig flicka som fick panik och bestämde sig för att ringa polisen för att försöka spåra föräldrarna till två barn som hon var barnvakt åt. Men låt oss ta det hela från början.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Jag är 14 och jag är barnvakt åt några personer i mitt grannskap. I fredags jobbade jag med barnen till ett par som precis flyttat in till stan. De bor ett kvarter från mitt hus, så mina föräldrar och jag var överens om att jag skulle stanna där till 22.00. Makarna hade sagt till mig att de skulle vara tillbaka klockan 21.00, men 21.45 hade de fortfarande inte kommit tillbaka. Jag sms:ade dem för att ta reda på var de var, men fick inget svar, så jag ringde mina föräldrar och min mamma kom till mig”, förklarade flickan.

Den unga kvinnan var dessutom orolig för väderförhållandena med tanke på att det snöade mycket den kvällen och detta kunde orsaka problem i trafiken. Efter att ha väntat på att de skulle återvända till efter 23.30 beslutade flickan - i samförstånd med sin mamma - att larma polisen: "Jag var mycket orolig. Polisen hittade deras namn och deras adresser och spårade dem på cirka tjugofem minuter. De var hemma hos en vän. De ringde mig och blev arga över min anmälan", säger hon.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Tonåringen förklarade att hon aldrig skulle ha ringt myndigheterna om föräldrarna hade svarat i telefonen och att det inte var hennes avsikt att orsaka dem trubbel, men paret sa till tonåringens mamma att flickan "inte är mogen nog" för att vara barnvakt: "Jag känner mig lite skyldig över att polisen uppmanade dem att komma hem från sina vänners hus, men jag tycker att de borde ha svarat i telefon. Tänk om något hade hänt deras barn?", förklarar den unga kvinnan och bad om en åsikt på internet.

Människor på nätet var helt på hennes sida: "De här föräldrarna utnyttjade dig. Du gjorde allt du skulle ha gjort, inklusive att försöka kontakta dem, kontakta din mamma och sedan polisen. Du gjorde inget fel. De blev arga p.g.a. att de ertappades med att bete sig illa. Låt inte deras kommentarer skada dig, du har varit väldigt mogen: de är mycket oansvariga", kommenterade en användare.

Vad tycker du om saken?

Advertisement