En familj skaffar ett husdjur, men efter två år upptäcker de att det inte är en hund (+VIDEO)

av sofia

04 Mars 2023

En familj skaffar ett husdjur, men efter två år upptäcker de att det inte är en hund (+VIDEO)
Advertisement

Hundar är exceptionella varelser som kan ge massor av kärlek och sällskap till familjer, oavsett vilken ras de tillhör. Från små chihuahuahundar till större hundraser, med alla charmiga exemplar och korsningar som finns däremellan, är det verkligen ett nöje att ta hand om en valp. Det är dock svårt att känna till alla hundraser, om man inte har en examen i veterinärmedicin.

En familj trodde dock att de tog hand om vad som verkade vara en tibetansk mastiff eller åtminstone en korsning med denna mycket stora ras, för att sedan efter två års kärlek och omsorg upptäcka att den jättelika valpen inte alls var en hund.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Kvinnan som hittade den heter Su Yun och tog med sig djuret hem till sin by i Yunnan, Kina. Det första tecknet som gjorde familjen misstänksam var dess vikt då en tibetansk mastiff kan nå 150 kilo, men efter ett par år vägde "valpen" drygt 250 kilo. En annan mycket märklig ledtråd kom när djuret började gå på bakbenen, medan de främre hade ganska vassa klor.

Dessutom var den "stora hunden" alltid hungrig. "Varje dag åt han en låda frukt och två hinkar med nudlar", berättar Su Yun. Storleken, aptiten och hållningen fick henne att börja misstänka att hennes "valp" inte alls var en hund.

Advertisement
YouTube - CGTN

YouTube - CGTN

Skrämd av denna massiva storlek bestämde sig kvinnan för att ringa myndigheterna för att ta reda på om hennes husdjur var en evigt hungrig stor hund. Vid deras ankomst bekräftade myndigheterna kvinnans misstankar om att hon hade fött upp en asiatisk svartbjörn i två år.

Dessa djur är en skyddad art i Kina och säljs ofta på den svarta marknaden för enorma summor pengar och utnyttjas på en mängd olika sätt. Lyckligtvis var denna björns öde långt ifrån olycksbådande och efter två år av kärlek och omsorg från den intet ont anande familjen togs djuret omhand av Yunnan Wildlife Recovery Center.

Trots att björnen inom familjen betett sig som ett tamdjur hade var personalen som ansvarade för tillfrisknandet ganska rädda på grund av storleken på björnen, så de bestämde sig för att ge den lugnande innan de fortsatte med förflyttningen.

Som tur var gick allt bra och idag lever den unga björnen fri och lycklig i naturreservatet där den släpptes ut.

Advertisement