Man och fru sover i separata sovrum sedan 7 år tillbaka: "Vi är mer lyckliga så här"

av sofia

05 Juni 2023

Man och fru sover i separata sovrum sedan 7 år tillbaka: "Vi är mer lyckliga så här"
Advertisement

Det finns inget härligare än att sova tillsammans med sin partner, eller det är åtminstone vad de flesta förälskade par tycker och – framför allt – i början av sitt förhållande. Med tiden kan du sedan kanske börja störa dig på vissa saker: kanske att en av de två snarkar, eller kanske har man olika sovtider, eller så kanske den ena "stjäl täcket" under vintern och du lyckas därför inte få ordentligt med sömn.

Av dessa och många andra skäl valde faktiskt ett gift par att sova i separata rum och enligt dem var det det bästa beslutet de kunde ha fattat för att rädda sitt äktenskap. Men låt oss kika på deras historia i detalj.

via Relrules

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Vi insåg att det var svårt för oss att sova tillsammans. Min man kom ihåg alla våra slagsmål eftersom han inte hade sovit tillräckligt: ​​han snarkade, jag väckte honom, han sov dåligt och var irriterad. Ibland var det jag som snarkade, han väckte mig och jag kunde inte somna om. Ofta vaknade en av oss för att det var varmt eller för att den andre gick upp för att dricka vatten, och en gång hade jag en konstig dröm och slog honom rakt i ansiktet!" sa den unga kvinnan.

Efter att ha tillbringat det första året av sitt äktenskap med att bråka om sömnbristen, bestämde de sig för att analysera situationen och upptäckte att de hade två helt olika sömnmönster. Hon hade flexibla arbetstider, så hon kunde vara uppe till midnatt och gå upp runt 10 på morgonen.

Han, å andra sidan, var tvungen att vara på kontoret vid 9. Detta ledde till att mannen somnade med sin fru bredvid sig som läste en bok eller såg en film: inte den bästa vilan direkt. Följaktligen var han tidigt på morgonen tvungen att göra sig i ordning för att gå ut och gjorde oundvikligen ljud vlket ledde till att ingen av dem lyckades sova mer än 6-7 timmar per natt vilket gjorde dem mer irriterade, trötta och lättretade.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Efter att ha insett problemet i deras diskussion kom paret överens om att det skulle vara bättre att sova i separata rum eftersom deras hus är tillräckligt stort och båda kan ha ett eget sovrum. Först tyckte kvinnan att det kändes konstigt, men efter några dagar insåg hon att hon hade hittat lösningen på alla deras äktenskapliga problem.

Sju år har gått sedan de valde att sova isär och i dag hävdar de två att de somnar snabbare och vilar mycket bättre. Detta fick hennes man på bättre humör och sedan dess har han börjat förbereda frukost till sin fru innan han går till jobbet, är mycket mer lyhörd och koncentrerad. "Våra konflikter har nästan upphört - de flesta av anledningarna till att vi bråkade har försvunnit och vi har båda blivit mycket lugnare överlag", berättar kvinnan.

En ovanlig metod, men tydligen effektiv för detta par. Har du någonsin funderat på en sådan lösning?

Advertisement