En man ber om en vegansk måltid på ett flygplan och blir erbjuden en banan

av sofia

16 April 2023

En man ber om en vegansk måltid på ett flygplan och blir erbjuden en banan
Advertisement

Idag, i en allt mer modern era, finns det många lika livsstilar som har spridit sig inom vårt samhälle. Lyckligtvis är kunskap inom allas räckhåll och detta har gjort människor alltmer flexibla och öppna mentalt. Det är inte längre överraskande, jämfört med för några årtionden sedan, att höra talas om "New Age", som vi skulle kunna definiera som uppsättningen av de mest innovativa och originella sätten och övertygelserna. Ett exempel? Vi skulle kunna definiera dessa grejer som "New Age": akupunktur, yoga eller till och med Feng shui (en kinesisk filosofi och konst som går ut på att organisera huset i harmoni med jordens energi). Kort sagt, i allt modernare tider har begreppet individualism verkligen stärkts tillsammans med tendensen att tänka "outside the box" och följa sin egen personliga övertygelse.

I detta avseende är det nu väldigt vanligt att man hör eller läser om veganer, men vad är det egentligen och vad har det med dagens historia att göra? Låt oss ta reda på det tillsammans.

via Today.com

Advertisement
Kashif Mardani /Wikimedia Commons- Not the actual photo

Kashif Mardani /Wikimedia Commons- Not the actual photo

Att vara vegan innebär att följa en livsstil där man avstår från allt det som kommer ifrån djurriket, oavsett om det är mat, kläder eller något annat bör inget djur ha utnyttjats för dess tillverkning. Det slutliga målet med denna rörelse är att undvika exploatering av djur inom alla områden. Som du säkert kan föreställa dig är det inte alls lätt att upprätthålla ett sådant beteende och för de som gör detta val kommer det inte bara inte att vara möjligt att äta kyckling, till exempel (eftersom det uppenbarligen är ett djur), utan det kommer inte ens att vara möjligt att äta ägg, eftersom dessa är av animaliskt ursprung. Samma princip (ingen djurexploatering) tillämpas även på allt som kan köpas/konsumeras: cirkus, en del kosmetika, massor av kläder och skor etc. bör undvikas...

Kris Chari, en vegansk man, hamnade i en ganska jobbig situation där han indirekt blev hånad för sin strikta diet. Låt oss förklara varför

Advertisement
Kris_Chari/flyertalk

Kris_Chari/flyertalk

Kris befann sig på ett kommersiellt flyg och under den långa sju timmars flygningen kom plötsligt stunden då det var dags att äta. Mannen gjorde en förfrågan till personalen om att kunna få en vegansk måltid. När Kris såg att de andra passagerarna hade en mängd olika val på menyn, förväntade sig Kris att hans förfrågan skulle vara lätt att tillfredställa. Han hade dock fel och serverades ett enda livsmedel, en banan, som en hel måltid!

Kris, som sjlvklart var väldigt besviken och irriterad, kommenterade det hela så här: "Det är stötande att bli serverad en enkel banan när andra har tillgång till en mycket mer komplett och smakrik meny. Det verkar enligt mig vara en viktig grej att, med tanke på det växande antalet veganer och vegetarianer, föreslå giltiga alternativ". Flygbolaget bad senare om ursäkt: "Vi är ledsna över att vi inte kunde uppfylla denna typ av förväntningar", vilket bekräftade att bananer verkligen var den enda ersättningsmåltiden som flygbolaget erbjuder för folk med specialdieter.

Och vad tycker du om behandlingen som Kris fick?

Advertisement