En man vägrar lämna sin plats åt en annan passagerare som vill resa nära sin fru

av sofia

07 Mars 2023

En man vägrar lämna sin plats åt en annan passagerare som vill resa nära sin fru
Advertisement

Att resa är en underbar upplevelse och även en mycket berikande sådan. Det ger oss chansen att besöka otroliga platser och träffa nya människor som hjälper oss att skapa minnen och att "vidga våra vyer". Låt oss inse det, vem gillar inte att resa? Tanken på att besöka nya platser som kanske är väldigt annorlunda från de där vi lever permanent, är väldigt attraktiv och man får ofta chansen att möta nya kulturer och traditioner, samt ibland till och med träffa helt unika människor.

Den här historien handlar om ett "unikt" möte mellan två personer. Låt oss tillsammans ta reda på vad som hände.

Advertisement
hippopx.com

hippopx.com

Jay Kloss, en man från Melbourne, flög med sin fru i "business class" och allt gick som paret hade planerat. Jay var bara lite irriterad, det fanns nämligen en liten detalj som störde honom och det var att han inte hade kunnat boka en plats bredvid sin fru. I själva verket satt paret på samma stolsrad, men var åtskilda av gången i mitten av planet. Mannen ville sitta bredvid sin fru, i sätet omedelbart intill henne på andra sidan gången.

Problemet var att det fanns en annan man som satt bredvid hans fru och därför, utan att det ens skulle ha behövt bli någon stor sak kunde han ha rest på sig, gått över gången och satt sig precis där, bredvid sin fru som satt i sätet närmast flygplansfönstret. Lösningen på problemet var enligt Jay både enkel och självklar så han bad artigt mannen mellan honom och hans fru att byta plats. Inget kunde väl vara enklare. Eller?

Advertisement

"Hej, skulle du ha något emot att flytta på dig så jag kan sitta med min fru? Det är hennes födelsedag", hade Jay sagt. Mannen som denna begäran hade riktats till svarade inte Jay. ”Är det möjligt att byta plats?” fortsatte Jay. Återigen ignorerade mannen Jay som började bli irriterad. Trots Jays upprepade förfrågningar fanns det inget sätt för att få mannen som bokstavligen skilde paret åt att flytta på sig.

Slutligen var en annan man som satt bredvid Jay vänlig nog att byta plats med hans fru, vilket gjorde att paret kunde sitta närmare varandra. Men Jay kände sig upprörd under hela flygningen och sa senare att han hade velat "slå till" mannen som vägrat byta plats med honom.

Det rådde delade meningar bland de människor som läst historien på nätet. Många försvarade mannen som inte hade velat flytta på sig för Jay: "Den mannen behövde inte ge upp sin plats, även om det hade varit schysst att göra", skrev en användare, "Du har fel, du borde ha bokat platserna tillsammans från början" kommenterade en annan. Andra användare stöttade istället Jay: "Jag skulle ha hjälpt till om jag hade haft möjlighet", skriver en person, "Jag är med dig Jay, varför skulle någon inte flytta på sig i en sådan situation?! Det handlar bara om makt", skriver en annan.

Vem tycker du har rätt? Skulle du ha gett upp din plats?

Advertisement