Brudens vän klagar: "Jag spenderade en förmögenhet på hennes bröllop trots att jag visste att hon skulle lämna honom"

av sofia

21 Oktober 2023

Brudens vän klagar: "Jag spenderade en förmögenhet på hennes bröllop trots att jag visste att hon skulle lämna honom"
Advertisement

När man gifter sig bildas ett heligt band mellan två människor, två själar förenas genom att svära evig trohet och sedan är det fest! Utöver ceremonins djupa innebörd har vi alltid ett eller flera tillfällen då den lyckliga händelsen firas. Hela dagen är noggrant planerad månader i förväg så att alla detaljer blir perfekta. Å andra sidan gifter man sig väl bara en gång i livet... eller?

Huvudpersonen i den här berättelsen blev dock chockad när hennes vän förberedde sin speciella dag och spenderade (samt fick andra att spendera) mycket pengar... med vetskapen om att hon strax skulle göra slut med sin man! Låt oss kika på vad som hände.

via Mumsnet

Advertisement

Ett drömbröllop som förvandlades till en mardröm

Ett drömbröllop som förvandlades till en mardröm

freepic.diller/Freepik - Not the actual photo

Brudens vän valde att skriva ett inlägg på ett forum på nätet för att släppa ut all sin ilska på grund av ett beteende som hon ansåg var absurt. Hon ville ha åsikter från andra internetanvändare för att förstå om hennes synpunkt var korrekt eller inte.

"Jag gav allt under förberedelserna inför hennes bröllop, jag försökte verkligen göra evenemanget magnifikt. Energi, pengar och mental stress för att jag ville få henne att känna sig som en riktig prinsessa på sin speciella dag." berättar kompisen.

Du kanske tänker att allt detta låter beundransvärt, om det inte vore för att hon snart insåg att situationen var en helt annan än den hon trodde. Hennes vän skrattade roat och skämtade om att hon skulle fira en relation som inte skulle hålla: "Vi passar inte ihop, men jag vill inte avbryta allt för att inte se dum ut framför släkt och vänner", erkände bruden för henne mellan en dyr förberedelse och en annan. Trots detta kände sig hennes vän hjälplös och försökte hålla i planeringer för den händelsen, enligt den blivande brudens önskemål. Här är konsekvenserna av det valet.

Advertisement

Väninnans ilska och användarnas svar

Väninnans ilska och användarnas svar

azerbaijan_stocker/Freepik - Not the actual photo

"Tre möhippor, en på Teneriffa, en hemma och en resa till Storbritannien, plus aperitifer, middagar och andra fester. Valet av plats, det utmattande sökandet efter den perfekta klänningen, repetitionerna... för att inte tala om kostnaden för att bo på lyxhotellet (cirka 400 euro) dagen före bröllopet och även kostnaden för kläder för ceremonin och mottagningen. Jag spenderade tusentals euro totalt, utan att räkna bröllopspresenten!", skrev hon sedan besviket.

Problemet i allt detta är att båda kvinnorna var väl medvetna om hur kort det förhållandet skulle vara: "Hon var inte gift ännu och pratade redan om en rekordseparation och så blev det också eftersom paret skilde sig redan efter 2 veckor!", utbrast den rasande vännen.

Nu undrar hon om det är rätt att vara arg på den sin kompis: "Pengar kommer efter min väns lycka, men jag känner att jag har slösat bort tid och pengar i onödan", förklarar hon. Så användarna gav henne sin åsikt och många skrev tydligt att hon inte borde ha spenderat så mycket pengar på ett bröllop som i huvudsak var en fars, andra påpekade att de fortfarande kunde njuta av närvaron av vänner och trevliga evenemang som t.ex. som luncher och resor. Vad tycker du om det här?

Advertisement