Hon ber om att få bara blöjor i present när hennes son föds: "Jag är för krävande när det gäller kläder"

av sofia

09 April 2023

Hon ber om att få bara blöjor i present när hennes son föds: "Jag är för krävande när det gäller kläder"
Advertisement

Att vänta barn är en mycket speciell händelse som ofta delas med vänner och släktingar. I synnerhet i USA är det brukligt att anordna en så kallad "Baby Shower", alltså en fest tillägnad det ofödda barnet där den blivande mamman får gåvor och råd från sina nära och kära. Oftast köper man barnvagnar, kläder, de första leksakerna och allt man behöver till bebisen som är på väg, men en mamma som är gravid med sitt andra barn har valt att önska sig bara ett enda föremål till sin lilla bebis, nämligen blöjor. Några av gäster gillade dock inte idén.

via Reddit

Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Jag är 31 och gravid med mitt andra barn. Min babyshower är om en månad, så jag skickade ut inbjudningarna förra veckan," berättar mamman. "Jag är väldigt kräsen när det kommer till utseendet. Jag gillar inte vissa trender, färger och alltför synliga tryck på sparkdräkter, men jag kan inte förvänta mig att min familj och vänner noggrant väljer babykläder efter min smak, eftersom det är orimligt, så på inbjudningarna bad jag gästerna att bara ta med blöjor", tillade han.

Mamman förklarade att hon fortfarande har mycket kläder och leksaker från sitt första barn och därför behöver hon egentligen ingen ny outfit till sin nya bebis. Efter att ha haft en likadan fest för sitt första barn, slutade det dessutom med att kvinnan gav bort många barnkläder som hon inte gillade och nu vill hon inte upprepa detta misstag: "Jag vill inte att mina nära och kära ska slösa bort pengar och jag vill inte låtsas att jag gillar en present som jag inte gillar", förklarar hon.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Som nämnts tidigare uppskattades initiativet inte av några av gästerna. En del kusiner protesterade mot mammans krav och talade om för henne att hon hade betett sig på ett lite stelt och otacksamt sätt när hon bad gästerna att bara ta med blöjor: "De säger att de också vill skämma bort barnet med fina saker. Jag svarade att barnet behöver blöjor. De är fortfarande arga och ärligt talat förstår jag inte varför," avslutade kvinnan och frågade människor på nätet om råd om vad hon skulle göra.

De flesta av användarna höll med mamman, medan andra sa att utan gåvor är festen inte särskilt meningsfull, även om inte alla höll med om detta påstående: "Vad spelar det för roll? Det handlar inte bara om gåvorna, det handlar om att umgås med familjen", skrev en användare.

Hur skulle du ha reagerat på en sådan begäran?

Advertisement