Det otroliga fallet med den 3-åriga flickan som aldrig sover

av sofia

26 Februari 2023

Det otroliga fallet med den 3-åriga flickan som aldrig sover
Advertisement

Många föräldrar kommer att hålla med om att när de väl har fått ett eller flera barn är det verkligen svårt att återfå den sömn som gått förlorad för att man ägnat sin tid åt dem när som helst på dygnet. Faktum är att många mammor och pappor när de väl har bildat familj spenderar flera timmar med blicken fokuserad på sina barn och kan inte längre sova länge och regelbundet. Barnens behov är trots allt många och även bara amningen i sig ger nyblivna föräldrar nya och om man så vill tröttsamma rytmer.

Att vänja sig vid att sova mindre är därför en nödvändig förutsättning när man skaffar barn, såvida man inte har turen att ha ett som sover lugnt i flera timmar om natten. Detta är inte fallet med tjejen vi nu vill berätta om, som har en helt annan vana.

via Mirror

Advertisement
 THE HISKO FAMILY/Youtube screenshot

THE HISKO FAMILY/Youtube screenshot

Robin Audette och Kirk Hisko är föräldrar till Ever, en 3-årig tjej som har blivit känd för allmänheten för sina roliga videor som delas på familjens Youtube-sida. Den lilla flickan har en egenskap som gör henne väldigt unik: hon sover inte. Ever, som bor med sin familj i Kanada, lider av ett tillstånd som kallas Angelmans syndrom, vars symtom inkluderar minskningen - eller en nästan total frånvaro - av sömn. Den lilla flickan, som hennes föräldrar berättar, behöver inte många timmar för att ladda och ibland lyckas hon till och med återaktivera hela kroppen med bara 30 minuters vila.

"På natten sover hon högst 4 till 6 timmar och det är ett mirakel - berättar de - det finns till och med nätter då hon vaknar igen efter en halvtimme och vi börjar vår dag igen. Vi har med tiden lärt oss att hålla takten, men hon är otrolig. Hon är mänsklig, men klarar sig lätt utan sömn och är fortfarande glad”.

Även detta är en annan aspekt av sjukdomen som barnet har: vad som än händer, lyckas hon alltid le och tappar aldrig sitt goda humör. Naturligtvis leder hennes tillstånd till utvecklingsförseningar, men hennes föräldrar har alltid gjort och kommer att fortsätta göra sitt yttersta för att hantera situationen på bästa möjliga sätt, för att se till att hon har allt det hon behöver och en dag kanske till och med kan vara självständig.

Advertisement
 THE HISKO FAMILY/Youtube screenshot

THE HISKO FAMILY/Youtube screenshot

"Forskning om denna sjukdom pågår varje dag - berättar de två föräldrarna - Vi är övertygade om att ett botemedel snart kommer att hittas. För oss är hon perfekt, men vi hoppas på ett botemedel för att vara säkra på att hon ska kunna leva ensam och ha ett enkelt och bekvämt liv. Hon ger inte upp framför någonting och möter allt med nöje och livsvilja, utan att oroa sig för att hon ligger efter de andra barnen. Om hon bara kunde sova lite mer skulle det vara fantastiskt".

Att ta hand om ett barn är förstås aldrig enkelt och om vi lägger till bristen på sömn till detta så blir det väldigt komplicerat för en förälder att ta hand om allt. Vi hoppas att även lilla Ever med tiden kommer att kunna sova lite mer, så att de vuxna får vila. Under tiden önskar vi henne all lycka i framtiden.

Advertisement