En 6-åring ber om att få gå i skolan bara 4 dagar i veckan: "Jag behöver mer tid för att leka och vila"

av sofia

15 Februari 2023

En 6-åring ber om att få gå i skolan bara 4 dagar i veckan: "Jag behöver mer tid för att leka och vila"
Advertisement

Att jobba, studera eller göra något annat under dagen kan vara väldigt slitsamt för alla. Just därför erbjuder många yrken vilodagar som vanligtvis sammanfaller med helgen och tyvärr reduceras till bara två dagar. Det finns många länder där man vidtar åtgärder för att förlänga denna tidsperiod och arbetsveckan har minskats till 4 dagar istället för 5 eller till och med 6.

Där allt detta ännu inte har blivit verklighet finns det de som fortsätter att understryka problemet och ber om att åtgärder ska vidtas i detta avseende. Vilket huvudpersonen i denna berättelse gjorde. Låt oss berätta mer om honom.

via @jess_kenyon/Tik Tok

Advertisement
@jess_kenyon/Tik Tok

@jess_kenyon/Tik Tok

Brodie Kenyon från Georgia, i USA, har blivit känd på webben för en mycket speciell begäran riktad till regeringen: han vill att studieveckan ska minskas från 5 till 4 dagar. En normal och redan känd begäran eftersom den har ställts av många genom åren, det som är intressant i det här fallet är att vår huvudperson bara är 6 år och trots detta skulle han vilja ha fler dagar att ägna åt sina intressen.

Pojken filmade ett kort klipp där han diskuterade sina behov och delade det sedan på TikTok kontot @jess_kenyon. På bilderna hör man den lilla killen säga: "Hej allihopa, jag heter Brodie och det här protestmeddelandet är till regeringen. Jag önskar verkligen att det fanns 3 lediga dagar på en vecka - fortsatte han - jag är väldigt trött på sistone och jag drömmer om lite extra vila. Två dagar räcker inte, jag behöver 3 dagar för att leka, gå ut med min mormor, stanna hemma eller gå ut och göra vad jag vill".

Advertisement
@jess_kenyon/Tik Tok

@jess_kenyon/Tik Tok

Tydliga och direkta ord som har lockat till sig uppmärksamheten från många användare och videon har fått över 10 miljoner visningar. Det spelar ingen roll om det är ett barn som tar upp frågan, det viktiga är att återigen har rampljuset riktats mot detta ämne.

Många har lämnat en kommentar där de instämmer med barnets önskemål och tillägger att detta bör gälla både för arbete och skola.

@jess_kenyon/Tik Tok

@jess_kenyon/Tik Tok

Vissa länder har redan omsatt detta val i praktiken och förklarat att de bara har haft fördelar. Inte bara är de anställda mer utvilade, mer fridfulla och glada, utan deras sinnesfrid verkar även gynna deras dagliga prestationer och deras företag i allmänhet. Att kunna vila 24 timmar längre skulle trots allt vara perfekt för att komma tillbaka till veckan på bästa möjliga sätt och vara ännu mer aktiv och produktiv.

Håller du med om den här idén eller tycker du att det räcker att göra vad du vill bara på lördag och söndag?

 

Advertisement