Skolan uppmanar dotter till att klä ut sig till fiskare till karnevalen, men mamman är vegan så en stark diskussion bryter ut

av sofia

18 Februari 2023

Skolan uppmanar dotter till att klä ut sig till fiskare till karnevalen, men mamman är vegan så en stark diskussion bryter ut
Advertisement

Karneval är en av de mest populära perioderna för barn i de länder där den firas och definitivt en av de mest hektiska veckorna för föräldrarna. Många skolor anordnar temafester för att fira karnevalens dag och vissa skolor kräver mycket specifika utklädnader för hela klassen.

Tyvärr är inte alla föräldrar nöjda med skolans kriterier när det gäller barnens klädsel. Detta är till exempel fallet med användaren @veganaynormal som berättade om en situation som hon tyckte var väldigt jobbig i en video som delade opinionen på mitten.

via Lavanguardia

Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

"Jag är trött på systemet och den här indoktrineringen", skrev mamman i beskrivningen av videon. Klippet visar den mycket upprörda kvinnan som hävdar att hon är helt chockad. "Jag vill bara gråta. I min dotter Nadias klass, 8 år gammal, har de bestämt att tjejerna och killarna ska klä ut sig till fiskare", förklarade hon.

Inget konstigt än så länge, men lilla Nadia har uppfostrats till att bli vegan: "Jag sa till läraren att min dotter inte kommer att fiska eftersom det strider mot hennes moraliska och etiska principer", sa mamman och tillade att hennes vägran har gett upphov till en konflikt mellan henne och läraren: "Jag har bestämt mig för att ta upp fallet med skolledningen för jag är trött på att bli ignorerad", kommenterade hon.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Videon fick mycket uppmärksamhet på sociala medieroch nådde nästan en miljon visningar samt fick tusentals motstridiga kommentarer. Många uttryckte sin solidaritet med mamman, medan andra rådde henne att ta det mer lättsamt. Några har skämtat om det genom att skriva: "Hon kan gå och fiska alger så är problemet löst" eller skämt som: "I min dotters klass måste de göra trafikskyltar och hon har inget körkort. Jag ska skriva till läraren".

Frågan har skapat en så bred debatt att det har blivit en trend på Twitter, där många har försvarat lärare som tvingats hantera situationer av den här typen, även om en lärare försvarade mamman: "Jag är en deltidslärare och jag tjänar 1 200 euro per månad. Jag respekterar gärna alla mina elevers etik och moral. Mina elever är inte en produkt, de är människor. De förtjänar att bli hörda, respekterade och att få sin röst hörd i beslutsprocessen i klassen", skriver hon.

Vad tycker du om saken?

Advertisement