"Mina föräldrar har bett mig använda hela min mans arv för att betala av deras lån"

av sofia

21 Februari 2023

"Mina föräldrar har bett mig använda hela min mans arv för att betala av deras lån"
Advertisement

I mörka stunder, de där du befinner dig i allvarliga svårigheter, väljer de flesta att förlita sig på att familjen får känslomässigt stöd, men också konkret sådant. De flesta föräldrar är alltid redo att välkomna sina barn med öppna armar om de hamnar i svårighet, men vissa kan kräva en ekonomisk ersättning för detta, kanske inte av girighet, utan av nödvändighet. Av denna anledning har en ung änka ett känsligt dilemma som hon söker människors åsikt om: I vilken utsträckning bör hon visa tacksamhet mot sina föräldrar som har stått henne nära under en av de värsta perioderna i hennes liv?

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Min man (26 år gammal) gick bort för några månader sedan och lämnade mig med en livförsäkring. Jag förväntade mig bara några tusen dollar, men summan visade sig vara mycket större än så", börjar den unga kvinnan. Tyvärr led pojken av en svår sjukdom och mot slutet behövde paret hjälp. Kvinnans föräldrar välkomnade dem utan problem och tillät dem att flytta in i familjens hem. Nu när den unga kvinnan blivit änka i förtid och har inkasserat försäkringen som ett arv, förväntar sig hennes föräldrar att hon ska använda alla pengarna för att betala av deras bolån. "Jag vet att om jag betalar av det kommer jag aldrig att se den här summan igen", säger den unga kvinnan.

"Min mamma förväntar sig att jag ska göra det här för dem. När checken kom var det första som kom ut ur hennes mun "du kan betala av lånet på huset", den andra var "300 000 dollar är priset för din frihet" Jag vill faktiskt inte göra det. Jag har en dålig magkänsla och även om jag är oerhört tacksam för deras hjälp, verkar detta vara överdrivet för mig", säger den unga kvinnan. Hon och hennes man har alltid bidragit till att betala för räkningar, mat och till och med en slags "hyra" för att inte göra deras närvaro ekonomiskt betungande.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Jag vet verkligen inte hur jag ska hantera det här eller hur jag ska berätta för dem att jag inte känner mig bekväm med att göra det, men samtidigt är de så självsäkra och övertygade om att det här är "rätt" sak att göra och att jag är skyldig dem det vilket gör att jag verkligen ifrågasätter mig själv och undrar om jag är girig", frågade den unga kvinnan sig själv och förklarade att hon hoppas kunna köpa ett eget hus och lägga undan pengarna till pensionen: "Jag är inte emot det och jag ger dem gärna lite pengar för att visa min tacksamhet, men tanken på att ge dem hela beloppet gör att jag får ont i magen”, avslutade hon.

Människor på nätet tyckte att hon hade helt rätt och hävdade att de som var "giriga" var hennes föräldrar: "Dra av varje dollar du redan har spenderat medan dina föräldrar "erbjöd dig hjälp" och ge dem mellanskillnaden. Jag har en känsla av att det inte kommer att vara mycket och gör det bara om du känner dig generös och vill visa att du står över det här. Din mamma kommer förmodligen inte ens att uppskatta det, men du bör gör det som känns rätt i ditt hjärta. De borde ha låtit dig bo hos dem gratis utan att ställa krav utom kanske för räkningar och mat. Du är inte skyldig dem mer vänlighet av den de visade dig,” kommenterade en användare.

Vad tycker du om saken?

Advertisement