Den här 103-åriga kvinnan har hittat ett sätt att förbli "ung" i både kropp och själ

av sofia

20 Februari 2023

Den här 103-åriga kvinnan har hittat ett sätt att förbli "ung" i både kropp och själ
Advertisement

Hur många gånger, redan vid 30 års ålder (eller ännu tidigare), börjar vi skämtsamt säga "Jag är för gammal för det här"? Många, för många gånger. Också för att talesättet "Åldern är bara en siffra" är en av klyschorna som speglar en mer än beprövad sanning. Mrs. Dinkie Flowers vet detta mycket väl, en 101-årig brittisk kvinna som har visat världen hur en positiv inställning till livet och hängivenhet för ens passioner verkligen kan ge människor ett långt, hälsosamt och lyckligt liv som hennes. Mrs. Flowers är en före detta professionell dansare som aldrig har lagt ifrån sig sina balettskor.

via Sussexlive

Advertisement
 YouTube Screenshot

YouTube Screenshot

Faktum är att Dinkie fortfarande dansar varje dag, eftersom hon är övertygad om att detta är hemligheten bakom hennes livslängd. Hon upptäckte sin passion redan från en tidig ålder, bara 3 år gammal, och har inte slutat sedan dess. Hon studerade vid Italia Conti Academy of Theatre Arts i London och blev en professionell dansare som uppträdde på turné över hela världen, och gjorde också sin tv-debut vid 98-års ålder, tack vare showen The Greatest Dancer.

Bland hennes mest prestigefyllda framträdanden minns Mrs. Flowers med glädje sitt framträdande för prins Philip vid en isgala i Paris 1952. Otroligt nog, även om hon är över hundra år gammal, undervisar Dinkie fortfarande dans och ger träningslektioner på sin anläggning, Dinkie Flowers Scenskola. Hon tränar vid stången varje morgon och uppmuntrar andra att göra detsamma: "Övningar vid stången håller kroppen smidig och gör den mer motståndskraftig, vilket gör att den ser mycket yngre ut", förklarar hon.

Advertisement
 YouTube Screenshot

YouTube Screenshot

"Dansen är hemligheten bakom min livslängd. Jag dansar hela tiden, jag undervisar fortfarande, jag skulle inte kunna leva utan mina balettskor. Jag älskar dans och kommer att ägna mig åt det till min sista dag. Jag råder alla att börja dansa för att förbli unga, för kroppen och för sinnet", berättar Ms. Flowers och tillade: "Det låter svårt, men det är aldrig för sent att börja. När du väl vet vad du gör och du blir undervisad av en lärare, börjar du brinna för det. Du behöver inte anstränga dig alltför mycket, men det är bra att fortsätta röra på kroppen, böja på knäna och sånt."

Denna extraordinära kvinna är en sann inspiration för alla människor i hög ålder som fortfarande har så mycket att ge och ta emot i sina liv. Sluta aldrig följa dina passioner.

Advertisement