Hon vägrar låta sin svärmor flytta in trots att hon blivit vräkt för att betala tillbaka med samma mynt

av sofia

18 Februari 2023

Hon vägrar låta sin svärmor flytta in trots att hon blivit vräkt för att betala tillbaka med samma mynt
Advertisement

Familjeband är något unikt, men de är verkligen svåra att hantera. Man väljer inte sina släktingar som man gör med vänner och det gör att det lättare kan uppstå  diskussioner och konflikter. Men den enkla anledningen att man delar DNA räcker ofta för att anhöriga ska hjälpa varandra i svåra tider, utan att tveka. Tyvärr var det inte direkt fallet för huvudpersonen i vår berättelse, som nekades hjälp i en mycket svår stund av sin svärmor efter att hon, hennes man och deras tre barn bokstavligen inte längre hade ett hus att bo i. Men låt oss börja från början.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Under 2019 hade min man och jag det ekonomiskt bra. Det blev värre 2020 när jag var utan arbete efter att ha varit tvungen att hemundervisa våra barn. Vi hade inte råd med hyran. Vi blev vräkta sex månader senare", förklarade kvinna. Svärmorn hade erbjudit familjen gästfrihet och två sovrum, men backade i sista minuten och tvingade dem att bo i en skåpbil i fyra månader tillsammans med sina barn. Senare flyttade de in på ett härbärge för hemlösa.

"Under den här tiden hade min svärmor väldigt lite kontakt med oss. Min svägerska blev också irriterad när vi frågade henne om vi kunde fåkomma hem till henne för att ta en dusch, trots att vi erbjöd henne lite kompensation. De tittade på oss som om vi var skräp eftersom vi var över 30 år gamla, hade 3 barn och inte ägde någonting. Hon sa att vi hade gjort allting fel och att om vi hade organiserat oss bättre skulle vi ha kunnat undvika allt detta. Det är lätt att tala för henne som ärvt huset efter sin far och inte har betalat skatt på fyra år”, fortsatte kvinnan.

Som tur var kunde familjen på mindre än ett år komma tillbaka på rätt spår och till och med köpa ett helt nytt hus genom att ta ett bolån och till och med starta ett litet familjeföretag. "Vi gjorde det tillsammans, utan hjälp från någon av hans familjemedlemmar, trots deras löften", underströk den unga kvinnan. Idag är det svärmorn som har allvarliga ekonomiska svårigheter, för enligt en ny lag har hon inte längre rätt till pension och hennes lön betalas som att det var deltid eftersom hennes arbetssätt har ansetts vara "långsamt" och , som om det inte räcker, har hon redan fått två vräkningsbesked. Så nyligen knackade hon på dörren till sin son för att be om att få bo där.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Jag erkänner att min första reaktion var att skratta åt henne och hennes fräckhet. Hon kände sig omedelbart kränkt och obekväm, särskilt efter att jag sa till henne att vi inte kunde hjälpa henne. Min man stod på sin plats bredvid mig med armarna i kors och tittade på sin mamma, för han är väldigt arg och besviken över att hon lät sina barnbarn bo i en skåpbil och på ett härbärge för hemlösa efter att ha gett en massa löften", förklarade hon.

Svärmorn gick därifrån gråtande och kort där efter ringde svägerskan sin bror och kallade honom och hans fru "monster" för att ha nekat sin mamma hjälp i ett ögonblick av nöd. De svarade att ett äldreboende precis hade öppnat nere på gatan och att hon kunde ha åkt dit. Några av deras vänner stöttade dock inte deras beslut och anklagade dem för att bete sig elakt, så kvinnan sökte råd på nätet för att ta reda på om hon hade överdrivit. Användarna står helt på hennes sida och understryker också det faktum att hennes svägerska har ett eget hus och mycket väl skulle kunna låta sin mamma bo där.

Vad tycker du om saken?

Advertisement