En vegansk mamma blir vansinnig när hon upptäcker att hennes dotter har ätit kycklingnuggets

av sofia

10 April 2023

En vegansk mamma blir vansinnig när hon upptäcker att hennes dotter har ätit kycklingnuggets
Advertisement

Att uppfostra barn kan vara en utmaning, särskilt när du bombarderas med råd om vilken mat de bör äta och vilken livsstil de ska följa. Idag väljer många att hålla sig till en vegansk kost av etiska skäl, för miljön eller för hälsan.

När du som förälder är vegan hoppas du ofta att dina barn gör samma val och håller samma linje, men så är det inte alltid. En mamma berättade, i ett inlägg på nätet, hur hennes exman matade deras gemensamma dotter icke-vegansk mat, vilket gav upphov till stark konflikt. Kvinnan förväntade sig att bli informerad om liknande beslut, men hade inte blivit det angående detta.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Kvinnan sa på Reddit att hon hade börjat följa en vegansk diet när hon flyttade ihop med sin exman. När deras dotter föddes kom de överens om att inte ge henne några animaliska produkter. Efter skilsmässan följde flickan denna diet i 8 år, tills hennes mamma upptäckte att hennes exman matade hennes kycklingnuggets.

"Jag hade åkt och hämtat henne strax innan middagen - sa hon - Medan vi var på väg hem sa min dotter till mig att hon var hungrig. Jag erbjöd henne ett äpple ur min handväska, men när hon såg McDonald's utanför fönstret, bad hon mig om kycklingnuggets. Jag sa nej och hon fick ett utbrott. Hon sa till mig att jag är en dålig mamma, att pappan låter henne äta kycklingnuggets varje vecka.

Nästa morgon bad den lilla flickan om ursäkt, eftersom hon var rädd att hennes mamma inte älskade henne längre eftersom hon åt kött. Kvinnan förklarade för sin dotter att hon inte var arg på henne, men påpekade att hon inte skulle gråta och skrika för att få som hon ville.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Mamma löste allt med den lilla flickan, men inte med hennes pappa. Exmaken förklarade att han undvek att berätta sanningen för henne för att inte göra henne arg. Reddit-användarna höll med kvinnan och hävdade att det borde ha varit ett gemensamt val.

Till slut kom föräldrarna överens om att låta deras dotter få välja om hon skulle äta animaliska produkter eller inte, samtidigt som de fortfarande bibehöll en mestadels vegansk kost. Vad tycker du om den här situationen?

Advertisement