"Vår som föredrog att leka och klä sig som en flicka och vi lät honom göra det"

av sofia

28 Juli 2022

"Vår som föredrog att leka och klä sig som en flicka och vi lät honom göra det"
Advertisement

Att känna sig accepterad av sin familj, sina vänner och samhället i allmänhet är drömmen för var och en av oss. Vi är alltid uppmärksamma på hur andra ser oss, vi försöker framstå på ett positivt sätt och har ofta en stark önskan att behaga andra, det ligger i våran natur och är därför normalt. Men tyvärr är det inte så för alla och därför är det, när det händer, trevligt att dela det och muntra upp de som känner att de har tappat hoppet och tror att de inte kan vara det de vill vara.

Ett bevis på detta kommer till exempel från familjen Scott där mamma Nikki och pappa Graham utan att blinka accepterade en av deras söners önskan om att leka med vad som anses vara flickleksaker och att bära flickkläder. När detta väl delades på webben fick denna historia många negativa och kritiska kommentarer från användare. Låt oss förklara närmare.

via Metro

Familjen Scott består av 5 personer, bor i Ontario, Kanada, och har blivit mycket kända på webben på grund av valet av ett av deras barn som inte kände att hen var en pojke, utan en flicka. Just det, den lilla pojken, insåg när hen bara var 6 år gammal, att det inte låg i hans natur att "bete sig som en pojke" och leka med typiska pojkleksaker, men att han istället föredrog leksaker, tecknade serier och böcker som var mer riktade till flickor. Utöver det, som Nikki berättar, älskade detta barn att måla sina naglar och gillade även klänningar.

Vad gjorde föräldrarna? Inget annat än att gå dessa önskemål till mötes och låta barnet vara fritt att acceptera sig själv. Så hen började låta håret växa och bad om att få klä sig i kjolar och klänningar. "Allt gick bra tills hen började skolan - förklarar hans mamma - Första årskursen orsakade lite förvirring i honom. De retade honom och sa till honom att han inte var en tjej."

Advertisement

En situation som också har dykt upp igen på webben när nyheten om denna förändring blev offentlig.

Många användare har faktiskt uttryckt sig med mycket hårda ord mot dessa två föräldrar. De hävdade att Ella – detta är namnet som barnet har fått sedan hon förklarat att hon inte känner sig som en pojke – kommer att få stora problem på grund av sina föräldrar och att hon inte kommer att få ett enkelt liv. Någon lade till och med fram idén om att kontakta socialtjänsten och begära deras ingripande, men som tur är har inget av detta gjorts och medlemmarna i familjen Scott är alla tillsammans, mer enade än någonsin.

Trots anklagelserna och alla negativa åsikter kring valet att stötta sitt barn fick dessa föräldrar också stöd och uppmuntran från dem som förstod deras situation. Det är viktigt att ge alla, även om de är små, friheten att komma underfund me vad som är bäst för dem och att trivas med sig själva. Nikki och Graham gjorde just detta och har aldrig ångrat det. Ella är lycklig och hennes sinnestillstånd är den bästa bekräftelsen de kan få.

Vad tycker du om saken?

Advertisement