Han låter tatuera kundkortet till sin favoritaffär på armen och den går att scanna

av sofia

28 Juli 2022

Han låter tatuera kundkortet till sin favoritaffär på armen och den går att scanna
Advertisement

Om du är en person som tycker att det är viktigt att spara pengar kommer du säkert att ha en plånbok full av kundkort från olika mataffärer som gör att du kan utnyttja dagens bästa erbjudanden. Men varför ta upp en massa plats när det numera är möjligt att utnyttja tekniken? Nuförtiden använder allt fler företag och restauranger QR-koder för att visa kunderna sina menyer och produkter som är till försäljning, utan att skriva ut en enda bokstav på papper (kort sagt en förbättrad version av streckkoden!). Föreställ dig därför att du kan skanna en enda kod för att alltid vara säker på att få bästa möjliga rabatt när du går in i en butik och sedan dessutom inte behöva gå runt med dussintals kort i plånboken. Dean Mayhew hittade lösningen: han lät tatuera in koden för sitt kundkort för att vara säker på att alltid få de allra bästa erbjudandena. Är han ett geni eller en dåre?

via TikTok / astartattoos

TikTok / astartattoos

TikTok / astartattoos

Tatueringar är vanligtvis små konstverk eller små minnen som många människor bär på sina armar eller andra delar av kroppen. Eftersom de är outplånliga tänker de flesta alltid mycket på vad de ska tatuera sig och var, och försöker göra ögonblicket speciellt och tatueringen meningsfull. Sedan finns det människor som Dean Mayhew, som helt enkelt vill vara praktiska i livet, utan att behöva tänka för mycket på den estetiska biten och som väljer minst sagt bisarra tatueringar. Den här 30-åringen från London spenderade till exempel cirka 200 pund på att få QR-koden till en av sina favoritbutiker tatuerad.

Advertisement
TikTok / astartattoos

TikTok / astartattoos

Tatueraren var tvungen att genomföra detta jobb med extrem precision eftersom koden måste innehålla specifik information som sedan skulle läsas genom ett speciellt program. Den verkliga utmaningen hade alltså varit att få den att fungera på riktigt. Det avgörande testet ägde rum i butiken och filmades och lades upp på TikTok av tatueraren själv. Det var en ganska stor utmaning för tatueraren, men som tur var fyllde tatueringen sin funktion och kassörskan lyckades scanna den!

TikTok / astartattoos

TikTok / astartattoos

För Dean var tatueringen dock inte ett riskabelt beslut, utan ett väl genomtänkt sådant: "Jag har velat göra det i flera år, sedan bestämde jag mig för ungefär tre månader sedan," berättar mannen, "Jag tänkte bara att det skulle vara en kul grej." "Kassörerna blir alltid förvånade, tittar på mig och säger: det kan inte vara på riktigt, och jag svarar att det är det", fortsatte Dean att berätta som vid det här laget har blivit lite av en kändis i de butiker han regelbundet går till.

Skulle du kunna skaffa en "praktisk" tatuering istället för att välja något som du tycker är snyggt?

Advertisement