En turist upptäcker att man i Norge lämnar sina barn i barnvagnen på gatan medan man går in på ett café

av sofia

26 Februari 2023

En turist upptäcker att man i Norge lämnar sina barn i barnvagnen på gatan medan man går in på ett café
Advertisement

Föräldrar runt om i världen har ofta motstridiga åsikter om vilket som är det bästa sättet att ta hand om sina barn på. Den perfekta föräldramanualen finns inte och det är därför alla säger sitt om kost, påklädning, sömn och så vidare. Men det finns några ämnen som alla verkar vara överens om. Tja... nästan alla. I Norge, till exempel, verkar det vara ganska normalt att lämna barnvagnar utomhus med bebisarna kvar inne, medan man handlar eller tar en fika på ett café. Många användare blev chockade över denna nyhet och undrade om det verkligen var så vanligt att folk gjorde detta.

Advertisement
Flickr / Not the actual photo

Flickr / Not the actual photo

Det finns alltid en stor oro för ens barns hälsa, så klart, och det är kanske därför det låter väldigt konstigt att det i Norge finns föräldrar som fridfullt "överger" sitt barn utanför dörren till ett café, i vagnen, för att göra det de vill. Debatten återupplivades av videon av en australisk influencer, Olly Bowman, som blev mycket förvånad över denna ovanliga praxis. Det som skrämmer de flesta föräldrar, förutom risken som kan härröra från de låga temperaturerna, är också säkerheten för själva barnet: "Kidnappar de aldrig någon i Norge?" är en av kommentarerna som lämnades på Ollys video.

Faktum är att, förutom kylan, rör många användares tvivel främst barnets säkerhet. Efter att ha spridit den här nyheten gick Olly sedan vidare med att intervjua några norska föräldrar för att bättre förstå deras åsikt om denna sed.

Advertisement
Flickr / Not the actual photo

Flickr / Not the actual photo

På frågan om det var en vanlig praxis bland föräldrar i Norge att lämna sina barn i barnvagnar på gatan, svarade en person att det definitivt händer, men att "Det beror också på var du är", och tillägger: "I Oslo, ja" . Även om många barnvagnar stjäls, skulle ingen någonsin drömma om att stjäla en barnvagn med ett barn inuti, eller det är åtminstone den uppfattningen som norrmän har.

"Föräldrarnas erfarenheter har mestadels varit positiva och de flesta föräldrar har inte hamnat i potentiellt farliga situationer", sa Olly som en sammanfattning av sin utredning. Självklart är det mycket viktigt att barnen har lämpliga kläder anpassade efter vädret.

Vad tycker du om denna sed? Skulle du kunna dricka en kaffe i lugn och ro med vetskapen om att ditt barn ligger i vagnen och väntar på dig utanför?

Advertisement