En pappa förlorar vårdnaden om sin dotter efter att ha bett Alexa vara barnvakt

av sofia

03 Mars 2023

En pappa förlorar vårdnaden om sin dotter efter att ha bett Alexa vara barnvakt
Advertisement

Att få barn är en stor glädje, men också ett stort ansvar. Från den dagen då de föds behöver barn ständig vård av sin mamma och pappa och - särskilt under de första levnadsåren - är det väldigt svårt att hitta ledig tid för sig själv. Hur som helst så är de flesta föräldrar förberedda på detta, eller lyckas åtminstone anpassa sig till den nya livsstilen och – även om det kan vara väldigt stressigt – skulle de aldrig gå tillbaka, särskilt inte efter att ha sett sitt barns leende efter en tung arbetsdag.

Tyvärr har inte alla föräldrar det som krävs för att ta ansvar och en del känner inte till begreppet "prioritet". En ung pappa har faktiskt förlorat vårdnaden om sin dotter "på grund av" Alexa.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Nej, Alexa är inte namnet på en riktig kvinna, utan en enhet som svarar på röstkommandon. Den är användbar i ett supermodernt hus för att hålla ljus och värme under kontroll även när du är ute, men det är också en app för påminnelser, väckarklockor, saker att göra-listor och som ger dig svar på de mest olikartade frågorna. Den här unga 30-åriga pappan bestämde sig tydligen för att be appen sitta barnvakt åt hans 5-åriga dotter medan han gick på krogen.

Efter flera timmar borta från huset upptäckte myndigheterna händelsen först runt 2 nästa morgon, när de fick en rapport från grannarna som hörde ett allvarligt bråk komma från hans trädgård. Som om det inte vore nog, hade trettioåringen tydligen även en livlig diskussion med sin flickvän.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Han sa att han lämnade sin dotter hemma, men han har en app på sin telefon för att övervaka hennes sömn," sa hans försvarsadvokat Gareth Walters. "Detta är fortfarande en ung man med gott anseende." Argument som domstolen inte ansåg vara tillräckliga och det beslutades därför att neka mannen vårdnaden om barnet och han anklagades även för att inte kunna ta hand om barnet.

Ett mycket drastiskt beslut, håller du inte med? Fick den här trettioåriga mannen vad han förtjänade eller inte enligt dig?

Advertisement