Den här mamman väntar sitt sextonde barn och säger att hon inte vill sluta

av sofia

03 Mars 2023

Den här mamman väntar sitt sextonde barn och säger att hon inte vill sluta
Advertisement

Det finns människor som inte riktigt tycker om barn och föredrar att inte ha barn, sedan finns det de som skulle vilja ha åtminstone ett och andra som siktar in sig på att bli en storfamilj. Lyette Reback faller in i den senare kategorin. Den 40-åriga kvinnan växte upp som ensambarn och - med önskan om att vara omgiven av en större familj - lyckades hon förverkliga sin dröm och väntar nu sitt sextonde barn.

Hon fick sitt första barn vid 21 års ålder och har inte slutat sedan dess. Sammanlagt har hon tillbringat hela 10 år av sitt liv med att vara gravid, under vilka hon gick upp och gick ner 273 kilo i vikt.

via Littlethings

Advertisement

Med alla dessa barn att ta hand om känns hennes hem mer som ett litet familjeföretag, men det är otroligt välorganiserat. Det är Lyette som sköter utbildningen av varje enskilt barn, medan hennes man David går till jobbet för att kunna betala veckoinköpen på 650 euro. Paret träffades när de båda bara var 19 år gamla. Bara 10 dagar efter den där kärleken vid första ögonkastet bestämde de sig för att gifta sig och två år senare kom deras första dotter.

Paret har sex söner och nio döttrar, varav elva är biologiska och fyra är adopterade, mellan 20 och 4 år. "Jag har inte fött med kejsarsnitt vid någon av mina graviditeter!" kommenterade supermamman, som också hittade tid till att skriva en bok om hur man bättre sköter tiden hemma med sina barn. En typisk dag i en sådan här familj? Låt oss få berätta hur den ser ut.

Advertisement

"Jag vaknar klockan 05.30 varje dag, börjar dagen med en bön och skriver en saker att göra-lista. Sedan väcker jag barnen så att vi kan börja vår hemundervisning," säger Lyette. Kvinnan lär sina barn matematik, naturvetenskap, språk, historia och konst och tilldelar sina barn en lista över hushållssysslor beroende på deras ålder. Till exempel, Trinity, 13, och Liberty, 11, lagar tre måltider om dagen, medan de andra syskonen dammsuger, städar toaletter, dammar osv. Alla barn deltar i samhällsevenemang och hjälper sin mamma med välgörenhetsarbete.

De är en mycket sammanhållen familj, de lyckas nästan alltid äta tillsammans och de anordnar också en filmkväll varje vecka. På kvällarna ser Lyette till att stoppa om varje barn innan sänggåendet: "Ibland är det så utmanande att jag knappt kommer ihåg vad jag heter, men det är alltid värt det", förklarar hon.

Skulle du vilja ha en så stor familj?

Advertisement