Hon lovar sin 6-åriga dotter att få bjuda hem en kompis och blir förvånad över hennes val

av sofia

25 Februari 2023

Hon lovar sin 6-åriga dotter att få bjuda hem en kompis och blir förvånad över hennes val
Advertisement

När man är barn är det helt normalt att vilja gå på pyjamasparty eller i alla fall bjuda hem sin bästa vän. Det är de första stunderna i livet då barn börjar värdesätta vänskap och lär sig lojalitet och respekt för andra. Dessutom är dessa små händelser viktiga stunder som kommer att finnas kvar i deras minne för alltid, så varför inte glädja dem? Faktum är att mamman i den här historien frågade sin 6-åriga dotter, Suzana, vem hon skulle vilja bjuda hem för att leka lite och muntra upp henne efter att ha varit hemma med influensa. Men flickans svar förvånade mamman.

via G1

Advertisement
Flickr / Tony Alter / Not the actual photo

Flickr / Tony Alter / Not the actual photo

Renata Souto ville muntra upp sin 6-åriga dotter efter att den lilla flickan mått dåligt i flera dagar, och därför frågade hon henne vilken kompis hon ville bjuda hem för att sova över hos dem. Den lilla flickan sa kort därefter att hon redan hade talat om för sin bästa vän att göra sig i ordning för att äta middag och sova hemma hos henne den speciella kvällen. Suzanas mamma tog då för givet att hennes dotters vän var i samma ålder som henne och bad flickan om numret till hennes väns föräldrar, för att kunna prata med dem och fråga direkt om flickan kunde stanna kvar och sova över. Men vid det tillfället spärrade Suzana upp ögonen och frågade sin mamma: "Måste Dona Ju fortfarande be sina föräldrar om tillåtelse att sova ute? Även om hon är gammal?". Suzanas mamma hade aldrig kunnat förvänta sig att hennes dotter skulle bjuda hem Dona Ju, en 68-årig kvinna, för att sova över.

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

Det var först i det ögonblicket som Renata insåg att hennes lilla dotter ville bjuda hem Dona Ju, en granne som har känt Suzana sedan hon föddes. Deras relation är mycket speciell och Renata själv säger att hon känner sig lyckligt lottad för detta: "Jag vet att jag kan lita på Dona Ju och jag vet att jag kan lita på henne ifall något skulle hända Suzana" sa kvinnan, medveten om all kärlek och omsorg som den äldre kvinnan har gentemot hennes dotter.

Lilla Suzanas mamma sa stolt att hennes dotter har ett hjärta av guld och också en stor förkärlek till de äldre, och understryker hur den lilla flickan ringer sin mormor varje dag för att ta reda på om hon sovit gott. En liten tjej som redan har starka värderingar.

Advertisement