En morfar lär sig teckenspråk för att kunna prata med sitt barnbarn och nu lär han ut denna kommunikationsform till barn

av sofia

04 Juli 2022

En morfar lär sig teckenspråk för att kunna prata med sitt barnbarn och nu lär han ut denna kommunikationsform till barn
Advertisement

Slutar man någonsin lära sig nya saker i livet? Antagligen inte. Det finns många situationer och människor av vilka vi alltid kan lära oss nya saker och av denna anledning är det inte på något sätt självklart att tänka att vår kunskap är komplett och att vi inte har något annat att lära oss. När man är ung är det normalt att detta händer, men i vuxen ålder blir det mindre självklart. Det betyder inte att även äldre människor, vid behov, kan besluta sig för att "gå tillbaka till skolan" och berika sina liv med ny kunskap och nya förmågor.

Exakt vad som hände med morfarn som vi nu vill berätta om. Låt oss tillsammans kika på vad han gjorde.

via El mundo

Joan är en 67-årig man som blev populär på webben efter att ha delat en bild på sin Twitter-profil: en bild för att lära sig alfabetet på teckenspråk. Varför gjorde han det? Av en enkel anledning: ett av hans barnbarn lider tyvärr av dövhet och talar inte och för att kommunicera med henne ansträngde sig denna morfar för att lära sig ett nytt språk och delade denna upplevelse med människor på nätet.

En örofylld handling som visade hans godhet i sinnet och viljan att inkludera sitt barnbarn trots hennes funktionsnedsättning. Hans villkorslösa kärlek fick honom att övervinna åldersbarriären för att tillåta sig själv och sitt barnbarn att kommunicera och diskutera vardagliga saker. En utmaning som denna morfar antog för att berika sina kunskaper.

Redan detta och hans tillgänglighet gentemot sitt barnbarn skulle ha gjort honom till en speciell människa, men mannen som bor i Barcelona i ​​Spanien, gick steget längre med sina nya färdigheter. Som han själv berättar, ställde han sig till förfogande för att lära andra barn detta nya språk.

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Ett sätt som, om vi tänker efter, öppnar dörrarna till inkludering och samarbete mellan människor. Att hjälpa personer med en funktionsnedsättning att känna sig som en del av samhället och inte bli uteslutna på grund av ett problem som ligger utanför deras kontroll är en form av stor generositet och altruism. Därför kan vi inte låta bli att berömma denna morfar och tacka honom för att han visat att inlärning inte har någon ålder och att det kan finnas tusen anledningar till att besluta sig för att gå tillbaka till böckerna och på så sätt vidga sina vyer.

Vad tycker du?

Advertisement