En 7-årig pojke hälsar på en äldre granne åtminstone 5 gånger om dagen för att försäkra sig om att hon mår bra

av sofia

14 April 2022

En 7-årig pojke hälsar på en äldre granne åtminstone 5 gånger om dagen för att försäkra sig om att hon mår bra
Advertisement

Generositet och altruism bör vara två komponenter i varje människas liv. Varför? Av en enkel och kanske banal anledning: de förbättrar livet både för dig själv och för andra. Det stämmer. Att göra gott eller ta emot det gör dig både glad och nöjd. Tyvärr tillåter dock inte livet med sina dagliga svårigheter alla att göra det. Ibland är vi så upptagna med arbete, familj och problem att vi knappt hinner se oss omkring. Tack och lov finns det fortfarande vissa som dock gör det, särskilt barn.

Du läste rätt och du känner säkert också till någon liten "skyddsängel" som utan någon speciell anledning bestämt sig för att ta hand om en annan person. Allt detta hände på riktigt i Jackson, Tennessee. Här besökte en 7-årig pojke dagligen sin 78-åriga granne för att titta till henne. Låt oss få berätta hur det gick.

via bbcgossip

Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

Enligt vad Darrien berättar, barnbarnet till den äldre huvudpersonen i denna berättelse, tog ett mycket speciellt barn hand om hans mormor, men låt oss börja från början. "Jag bryr mig om min mormor. - berättar Darrien i en intervju - Vi kommer alltid väldigt bra överens och jag älskar henne väldigt mycket. För en tid sedan upptäckte jag tyvärr att hon inte mådde så bra, men varken min pappa eller jag kunde ta hand om henne på heltid".

Med tanke på Wilma Brays situation bad hennes barnbarn henne att flytta hem till sig, men det fanns inget sätt för att få henne att flytta. Wilma hade bott i samma kvarter i 38 år och ville inte lämna sitt hem eller sina vanor. Därför var de tvugna att hitta en annan lösning. Darrien fick helt enkelt räkna med hjälpen från kvinnans grannar och alla i området som kände hans mormor.

Alla var villiga att ställa upp och alla tog på ett eller annat sätt Wilmas situation till sitt hjärta. "Alla var underbara. - sa Darrien - Speciellt två kvinnor som bodde bredvid min "Nana". Det som gjorde mig mest mållös var dock Calebs beteende".

Advertisement
Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

Caleb är barnbarn till en av Wilmas två grannar och är bara 7 år gammal. Kanske var det hans unga ålder som gjorde att han snabbt fäste sig vid Wilma. "Allt började en helt vanlig dag. - minns kvinnans barnbarn - De träffades av en slump och har aldrig skilts åt sedan dess. Varje dag såg jag den pojken gå till min mormors hus och jag bestämde mig för att ta reda på vem det var. Caleb var helt enkelt en god människa. När jag frågade honom varför han gjorde detta, svarade han bara att han ville titta till Wilma, se till att hon vaknade från sina tupplurar på eftermiddagen och inte behövde någonting."

En rörande berättelse som får oss att tro att en bättre värld fortfarande är möjlig. Det här barnet kunde ha ägnat sin tid åt att leka, studera eller någon annan sak som barn gör, men valde istället att göra en viktig gest för en annan människa, kanske bara för att ge Wilma ett extra leende.

Bravo Caleb. Din berättelse lämnar oss med hjärtat fullt av glädje och ögonen fulla av tacksamhet och hopp.

Advertisement