Hennes framtida man vill inte att hon ska bära vit klänning: "Du är inte ren"

av sofia

23 Februari 2023

Hennes framtida man vill inte att hon ska bära vit klänning: "Du är inte ren"
Advertisement

Att gifta sig är förstås ett magiskt ögonblick, men det kräver också mycket energi för att göra allt speciellt och perfekt under hela dagen. Det finns så många förberedelser att göra och, särskilt för en kvinna, är valet av klänning kanske det viktigaste. Vilken ska man välja? Prinsesslik, i spets, enkel, inspirerad av någon kändis? Alternativen är många och alla mycket giltiga. Det som vanligtvis är en gemensam nämnare är den vita färgen.

Även bruden som står i centrum av den här historien hade valt en sådan, synd bara att det var pojkvännen som motsatte sig och ansåg att hennes beslut var olämpligt. Låt oss förklara närmare.

via Reddit

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Vår huvudperson har bestämt sig för att dela något som är absurt i hennes ögon med människor på nätet. Hon hade tydligen varit förlovad med en kille i 6 år och paret var på väg att gifta sig, när något oväntat plötsligt hände. "Vi pratade om bröllopsplaneringen och en dag berättade Ryan för mig att han hade pratat med några av sina kollegor och argumenterat för att jag skulle bära en röd klänning på vår speciella dag - skrev författaren - jag visste att han är en stor konstälskare och tänkte att det var kopplat till hans passion, han kanske hade föreställt sig att bilderna kunde bli bättre, men det var inte därför”.

Mannen hade faktiskt en helt annan förklaring till denna förfrågan och tyvärr var det något som skulle ha gjort hans blivande fru helt mållös.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

När kvinnan köpte klänningen och berättade om den frågade brudgummen omedelbart vilken färg hon hade valt och när hon avslöjade att den var vit blev han arg eftersom han fortfarande hävdade att det inte var rätt val.

"Han pratade hela tiden med mig om rött och jag ville veta anledningen - skriver kvinnan sedan - Han sa till mig att vitt bara är för rena brudar och att jag inte var det. Eftersom jag hade levt i ett förhållande före honom förtjänade jag inte att bära symbolen för renhet, men genom att bära rött var jag tvungen att visa alla att han inte var min första man. En obefogad begäran som lyckligtvis inte ens hans mamma höll med om - fortsatte hon - Till och med hon sa till honom att det var ett absurt resonemang och en konstig begäran, men Ryan insisterade hela tiden på att jag skulle lura våra gäster om jag bar vitt."

En något paradoxal situation, som har försatt vår huvudperson i en allvarlig kris. Inte bara hade hennes partner inte kunnat smälta en relation som hon hade haft redan innan hon träffade honom, utan han krävde också att hon skulle visa sin status inför alla. För länge sedan var sådana metoder mycket vanliga, men moderna tider, framsteg och kulturell tillväxt har gjort att detta har förändrats. Hur kunde den här blivande maken vara så gammaldags i sitt sätt att tänka?

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Kanske är det frågan som kvinnan också har ställt sig själv och kommit fram till att ett sådant beteende är oacceptabelt samt fått henne att ifrågasätta hela relationen av rädsla för att hamna i andra lika absurda och obehagliga situationer. Många har lämnat en kommentar och stöttat kvinnan mot en helt obefogad och, som den även har definierats, ofattbar attack.

Tycker du också att det var för mycket, eller tycker du att bruden verkligen borde ha burit en annan färg eftersom det inte var hennes första förhållande?

Advertisement