"Vi fick femlingar, men kommer bara att behålla en av dem och adoptera bort de andra"

av sofia

08 April 2023

"Vi fick femlingar, men kommer bara att behålla en av dem och adoptera bort de andra"
Advertisement

Att få barn förändrar säkert många föräldrars liv, i de flesta fall till det bättre, men det finns också de som känner sig oförmögna att möta detta stora ansvar och försöker "begränsa" det på något sätt. Naturligtvis skulle det räcka att tänka på det innan man bestämmer sig för att skaffa ett, snarare än att göra det efteråt, för att undvika många typer av problem. Ett sådant beslut bör fattas och omsättas i praktiken först när du är säker på att du kan hantera det, annars riskerar du att få dina barn att må dåligt.

I berättelsen vi ska dela med dig idag till exempel hade en mamma och pappa länge velat skaffa barn och när de upptäckte att de väntade femlingar reagerade de på ett mycket oväntat sätt. Låt oss berätta vad som hände.

via Viralistas

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Berättelsen utspelade sig i Vigo i Spanien, där ett par i åldrarna 34 och 37, som medvetet förblev anonyma, sa att de hade tillbringat cirka 6 år i hopp om att kunna få barn och, efter många försök, blev kvinnan gravid. En sak som gjorde dem väldigt glada, synd bara att det inte blev riktigt som de hade tänkt sig, speciellt för barnen.

När de upptäckte att de var gravida med 5 små bebisar gjorde paret ett drastiskt och oväntat val: de skulle bara behålla ett, medan de andra 4 skulle adopteras bort.

"Vi hade bara för avsikt att skaffa 1 barn, inte 5, vi känner oss inte kapabla till att ta hand om dem alla - sa de nyblivna föräldrarna - Eftersom vi inte kan veta vem av dem som kommer att vara smartast valde vi utifrån skönhet" .

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Beslutet har självklart lämnat hela webben mållös och gett upphov till ett stort antal kommentarer och kritik mot paret. Det finns de som hävdade att det inte var rätt att låta dem växa upp i olika familjer, att de skulle vara separerade för alltid utan att någonsin förmodligen ha möjligheten att lära känna sina syskon. Många tycker att detta beslut är känslokallt och hävdar att barnen har ett behov av att hålla ihop.

Trots detta har den här mamman och pappan fattat sitt beslut och verkar inte vara villiga att backa. De ville bara ha ett barn och det är så det kommer att bli. De tvekar inte och säger att de inte kommer att ångra sig: "Vi vill också att andra familjer ska ha möjlighet att få ett - erkände pappan - på så sätt kommer de 4 barn vi adopterar bort att göra andra par lyckliga som inte lyckas få ett eget.

Vad tycker du om detta val?

Advertisement