Hon vägrar ta hand om sin sjuka mamma: "Hon har alltid struntat i mig och föredragit mina systrar"

av sofia

15 Februari 2023

Hon vägrar ta hand om sin sjuka mamma: "Hon har alltid struntat i mig och föredragit mina systrar"
Advertisement

Relationen mellan föräldrar och barn bör vara unik och oupplöslig, men det är tyvärr inte alltid så. Alla föräldrar är inte perfekta, precis som inte alla barn vet hur man ger ovillkorlig kärlek tillbaka. Sanningen är enkel: oavsett om vi har rollen som barn eller förälder är vi alla människor och som sådana är vi benägna att göra misstag.

Så vad bör man göra om man har haft en helt kärlekslös mamma som har lyckats förstöra hela ens barndom? Detta är dilemmat för huvudpersonen i denna berättelse, som har vänt sig till människor på nätet för att få råd. Men låt oss ta det hela från början.

via Reddit

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Den unge mannen förklarade att han var den äldsta av fyra barn och den enda pojken. Mamman hade alltid vela ha döttrar och när den äldsta av de tre systrarna föddes åsidosattes han och situationen förvärrades när de andra två systrarna föddes. Senare gick hans pappa bort och huvudpersonen i vår berättelse var plötsligt ensam, oönskad och ignorerad av sina systrar, som alltid har stått sin mamma väldigt nära.

"Min mamma älskade att berätta för alla att hon var mamma till sina döttrar. Jag lämnades ofta hemma medan hon tillbringade sina dagar med tjejerna. Det fanns aldrig en mor och son-dag. Ibland kunde hon titta mig i ögonen och säga till mig att hon hade glömt att jag fanns om jag pratade. Jag gjorde allt för att försöka vara en bra son och vinna hennes kärlek. Jag lämnade mitt hem när jag fyllde 18 och gick i terapi för att stärka min självkänsla och för att försöka läka", berättar sonen.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Författaren till inlägget fortsatte leva sitt liv genom att avbryta all kontakt med sin mamma och sina systrar, tills dess att de kontaktade honom nyligen och berättade att deras mamma hade blivit sjuk: "De erkände att de inte hade saknat mig, men de ville ha min hjälp för att ta hand om henne, men jag vägrade. De kontaktade mig 4 gånger och sista gången sa jag att jag aldrig skulle lyfta ett finger eller spendera en krona på mamma efter att hon hade struntat i mig när hon fick den lilla flickan hon så gärna ville ha. De säger att hon fortfarande är min mamma och att de fortfarande är mina systrar och att jag är skyldig min familj detta samt bör bete mig som en vuxen," förklarade han och frågade människor på Reddit om deras åsikt om hur han borde bete sig med sin familj.

Användarna tog alla hans parti och tyckte att hans mamma trots allt varit vuxen när hon bestämde sig för att ignorera honom: "Du är inte skyldig henne något. Hon fanns inte där för dina behov och du behöver inte finnas där för hennes. Ignorera dem och fortsätt bygga ett lyckligt liv", skiver en kille.

Vad tycker du och vad skulle du göra om du var i hans situation?

Advertisement