Brandkåren ingriper för att förlösa en liten flicka och 22 år senare möter de henne igen

av sofia

24 Februari 2023

Brandkåren ingriper för att förlösa en liten flicka och 22 år senare möter de henne igen
Advertisement

Dagen då ett barn föds är alltid en oförglömlig stund för föräldrarna som med spänning väntar på att sin lilla dotter eller son ska komma, men vissa förlossningar sker på ett lite mer ovanligt sätt och blir därför svåra att glömma. Som Janaes födelse, som ägde rum på morgonen den 9:e november 2001. Runt klockan 6.00 på morgonen rusade brandmännen Hepler, Holmes och FF Brock till ett hus för att svara på en medicinsk nödsituation i staden Winston-Salem i North Carolina (USA). När de kom till platsen fann de en kvinna som skulle föda tillsammans med sin mamma.

via YouTube - FOX8 WGHP

Advertisement
YouTube - FOX8 WGHP

YouTube - FOX8 WGHP

"Mormorn sa till oss: "Vad gör ni här? Vi ringde inte efter er". Jag svarade: Så fort ambulansen kommer går vi", mindes en av brandmännen som svarade på samtalet. Några minuter senare varnade kvinnan för att bebisen hon bar på hade bråttom att komma till världen. Lyckligtvis var de tre brandmännen också utbildade för att hantera medicinska nödsituationer och visste hur de skulle hjälpa kvinnan genom att förlösa barnet i säkerhet.

Det var ingen enkel förlossning, med tanke på att navelsträngen var lindad runt barnets hals, men som tur var lyckades brandkåren ingripa i tid: de visste exakt vad de skulle göra och förlöste lilla Janae klockan 6:27 samma morgon. De besökte henne igen ett halvår senare och har inte setts sedan dess, förrän för några veckor sedan. Janae, som nu är 22, bestämde sig för att söka upp brandmännen som tagit hand om henne. Det verkar som att hon innan dess inte visste något om detaljerna kring hennes födelse: "Jag råkade se ett foto på mig själv i famnen på tre personer som jag inte kände, så jag frågade min familj och de berättade för mig vad som hänt på dagen då jag föddes. Det måste ha varit otroligt", säger hon.

Advertisement
YouTube - FOX8 WGHP

YouTube - FOX8 WGHP

Det var Janaes mormor som berättade historien för henne och organiserade mötet för att låta sitt barnbarn träffa och personligen tacka brandmännen som förlöst henne. Efter en kort sökning upptäckte den äldre kvinnan att brandmän fortfarande var i tjänst på samma avdelning - Winston-Salem FD - så hon organiserade en återförening. "När Janae träffade oss var hon blyg till en början, men sedan kände hon sig sakteliga mer trygg", sa en av brandmännen. "Vi är stolta över den underbara person hon har blivit, hon är en sån fin tjej", sa en annan kollega.

Brandkåren delade historien och några bilder på Twitter och fick tusentals likes och dussintals gratulationer. Detta kommer säkert att ha varit ännu ett känsloladdat möte mellan Janae och brandmännen som de förmodligen kommer att bevar i minnet!

Advertisement