Hon springer 295 km för att låta sin väns dotter studera: ett löfte som hon gjorde allt för att hålla

av sofia

08 Mars 2022

Hon springer 295 km för att låta sin väns dotter studera: ett löfte som hon gjorde allt för att hålla
Advertisement

Ett löfte är ett löfte och som sådant är det alltid värt att hålla det när det ges till en annan människa. Det finns två typer av människor i världen, de man litar på till vilka man anförtror sina hemligheter, ger sitt förtroende och sin tillit, och andra som tenderar att vara ytliga, som aldrig skulle kunna hålla ett enkelt löfte. Men detta är inte fallet med Nickey Seger, den fast beslutna huvudpersonen i denna vackra berättelse om kärlek och solidaritet ...

via The South African

Advertisement

Hennes namn är Nickey Seger, hon bor i Johannesburg och är en tränare och fitnesslärare som har antagit en av sina största fysiska utmaningar: att gå cirka 295 km för välgörenhet och för att hålla ett löfte som gavs för sjutton år sedan till en av sina bästa vänner. Från den 1:a till den 14:e februari 2022 sprang Nickey motsvarigheten till cirka 14 små maratonlopp, och allt detta för att uppmuntra sitt samhälle att donera till välgörenhetsorganisationer för att Nellie, dotter till en av hennes bästa vänner, skulle ha råd med sina studier. Men allt började ungefär sjutton år tidigare...

Advertisement

Focussed…

Pubblicato da Nickey Seger su Lunedì 14 febbraio 2022

År 2005 lärde Nickey känne Goodwill Khuzwayo, pappa till Nellie som var drygt ett år gammal då. Under den perioden hade Goodwill varit med om en taxiolycka som gjorde honom rörelsehindrad och försatte hans familj i ekonomiska svårigheter. Pappan var orolig för att hans dotter en dag inte skulle ha tillgång till de bästa skolorna för sin utbildning, men Nickey tog barnets öde till sitt hjärta och gav ett löfte till familjen: hon skulle betala kostnaderna för en privatskola för Nellie.

En sak som kvinnan fortsatte att göra under de kommande nio åren, men sedan avbröt pandemins ankomst många projekt, inklusive arbetet som Nickey gjorde, så pass mycket att Nickey under flickans sista år på gymnasiet inte hade fler extrapengar att donera till familjen för att hon skulle kunna gå sin  kurs. Av denna anledning förlitade hon sig på en donationskampanj för att samla in pengar och öka medvetenheten genom att gå cirka 295 km på två veckor: och det verkar ha fungerat!

Donationskampanjen samlade in 5 000 dollar och nu kommer Nellie, som är 18 år, att ha råd med en forskarutbildning för att bli sjuksköterska: "Det var viktigt för mig att hjälpa Nellie i skolan eftersom utbildning är nyckeln till alla möjligheterna som världen erbjuder oss och hjälper oss i alla aspekter av vårt liv. För mig är utbildning porten till framgång, och detta kan uppnås när människor har kunskap, färdigheter och förmågor. Alla dessa saker går ihop. Dessa saker kan bara fås med hjälp av utbildning."

Vilken fantastisk gest, Nickey!

Advertisement