Grannen sätter på musik på högsta volym på natten, men istället för att ringa polisen går hon dit med en tårta

sofia

28 November 2022

Grannen sätter på musik på högsta volym på natten, men istället för att ringa polisen går hon dit med en tårta
Advertisement

Det finns många situationer i livet som kan göra oss arga och som varje gång tar fram den värsta sidan av vår personlighet. Dessutom är det inte alltid möjligt att lösa frågan med ett gott uppförande, tvärtom – ofta är det just att gå rakt på sak och ibland vara oförskämd som ger en effektiv lösning på många problem. Huvudpersonen i den här historien hade problem med sin nya granne, som fortsatte att spela musiken på hög volym även vid osannolika tider på dygnet, vilket störde sömnen och friden för den stackars kvinnan. Istället för att reagera oförskämt, som någon annan skulle göra efter en rad sömnlösa nätter, bestämde hon sig för att välja vänlighetens och artighetens väg. Resultatet? Bättre än du kan föreställa dig!

via Twitter / CandiceBenbow

Advertisement

37-åriga Candice Marie Benbow visste inte längre hur hon skulle hantera situationen med sin nya granne, som insisterade på att spela hög musik även under natten, och ha fester som varade till följande morgon. Stackars Candice kunde inte längre sova ordentligt på grund av denna situation och en natt, just på grund av ljudet från en fest som kom från hennes grannes hus, bestämde hon sig för att agera. Trots vad man hade kunnat förvänta sig skrek Candice inte på grannen och hotade att ringa polisen, utan gav honom istället en tårta och ett brev.

Candice har valt att hantera situationen med lugn i sinnet och en gnutta humor. Så här skrev hon mer eller mindre i brevet: "Vi har inte träffats formellt och jag hatar att vi tvingas göra det under dessa omständigheter", skriver hon inledningsvis. "När du kommer hem varje kväll och sätter igång musiken är jag numera förberedd. Ibland är det en låt som jag inte har hört på ett tag som framkallar minnen. Andra gånger är det något jag aldrig har hört förut och som tur är kan jag googla några av texterna och lägga till låtarna i mina veckovisa spellistor. För att vara ärlig, har du hjälpt mig att identifiera mitt humör."

Candices brev fortsatte i denna humoristiska ton, men underströk att hon fortfarande var vaken 03:50 på morgonen och reflekterade över sin grannes musiksmak. Candice bestämde sig då för att gå och knacka på hos sin granne, men eftersom hon inte fick något svar lämnade hon brevet och tårtan framför hans ytterdörr. Kvinnan förklarade på Twitter att hon inte ville ringa polisen, i ett försök att lösa ärendet på ett icke-konfliktfullt sätt. "Dessutom gillar jag verkligen att laga mat!" tillade hon.

Advertisement

Pexels / Not the actual photo

Fungerade det? Ja, faktiskt. Nästa natt sa Candice att grannens musik var lägre (lägre än den någonsin har varit!) och några dagar senare kom hon äntligen i kontakt med honom, Tommy. "Han bad om ursäkt för ljudet, lovade att bjuda mig på nästa fest och viktigast av allt... HAN SA ATT MIN TÅRTA VAR FANTASTISK!" Skriver Candice på Twitter. När de lärde känna varandra upptäckte Candice att Tommy var en musikproducent som gick igenom en mycket svår period på grund av en familjetragedi. Detta stärkte Candices övertygelse om att det är bäst att använda ett mjukare förhållningssätt för att hantera problem med andra, eftersom vi aldrig vet vilken typ av situation de befinner sig i.

Advertisement