Han lyckas fiska den legendariska 30 kg tunga guldfisken: "Jag visste att den fanns på riktigt" (+VIDEO)

av sofia

24 November 2022

Han lyckas fiska den legendariska 30 kg tunga guldfisken: "Jag visste att den fanns på riktigt" (+VIDEO)
Advertisement

Fiske är en sport som många älskar, även om det inte är så lätt och självklart att fånga något. Förutom skicklighet och erfarenhet behövs det faktiskt även en rejäl dos tur. Fiskaren som är huvudperson i den här historien verkar ha haft sin lyckodag då han lyckades fånga ett legendariskt rött exemplar. De som fiskar karp vet mycket väl att huvudsyftet är att kunna fånga den "största fisken" för att få en fin souvenirbild, ta med sig känslan av att ha dragit upp en fisk på flera tiotals kilo och sedan släppa tillbaka fisken in i dess naturliga livsmiljö. Detta är exakt vad Andy Hackett också gjorde efter att ha fångat en gigantisk och legendarisk fisk, men inte innan han hade tagit ett foto med fisken i famnen så klart.

via Facebook / bluewaterlakes

Advertisement

Andy Hackett är 42 år gammal och en passionerad fiskare som varje år reser till Bluewater Lakes i Champagne, Frankrike, för att ägna sig åt sin favoritaktivitet. Precis som varje år var hoppet stort om att fånga den största fisken i sjön, den så kallade "The carrot". Det är en mycket speciell fisk: även om dess färg liknar en guldfisks, är det faktiskt en hybridart, en blandning mellan den vanliga karpen och Koi-karpen. Den väger över 30 kg och sägs ha släppts i Bluewater Lake för cirka femton år sedan. Ingen hade någonsin sett eller fiskat den förrän idag, så pass mycket att dess närvaro mestadels hade förvandlats till en legend.

"Jag visste att Moroten fanns och har alltid velat hitta den", sa Andy, nöjd med sin dag vid sjön.

Advertisement

Bilderna som Andy tog med den gigantiska fisken lämnar inget utrymme för fantasin: hela 30,5 kg fisk i all sin skönhet!

"Jag visste att något stort hade hakat fast på mitt bete," sa Andy och såg tillbaka på sin bedrift: "Det var en gigantisk fisk som först sjönk djupt och sedan kom upp till ytan cirka 30 eller 40 meter från mig. I det ögonblicket insåg jag att den var orange. Det var fantastiskt att fånga den, men det var också ren tur."

Never get bored of seeing her go back 🥕🥕🥕🥕

Pubblicato da Bluewater Lakes su Giovedì 3 novembre 2022

Bluelakes Facebook-sida har lagt upp bilder på Andys bragd, samt ett kort klipp där fiskaren släpper den ikoniska fisken efter att ha vägt och fotograferat den.

Att fånga en fisk av den storleken och som dessutom är så sällsynt är verkligen toppen av framgång för en fiskare som Andy. Bra jobbat!

Advertisement