"Min 5-åriga dotter har bestämt sig för att byta namn och har till och med samlat in pengar för att göra det"

av sofia

18 December 2022

"Min 5-åriga dotter har bestämt sig för att byta namn och har till och med samlat in pengar för att göra det"
Advertisement

Så fort barn lär sig att prata börjar de konversera i alla oändlighet och ställa alla möjliga frågor. Det är därför naturligt för föräldrar att försöka avfärda det de säger. Men ibland kan barn vara mycket ihärdiga med vissa förfrågningar, till den grad att de inte längre kan ignorera dem.

Ett exempel på barns stora envishet är berättelsen om Bri en mamma, fru och pedagog som har en 5-årig dotter som nyligen bad om att få byta namn. Först verkade det barnsligt, men den lilla flickan var allvarlig: så pass allvarlig att hon till och med skrev ett brev och startade en insamling!

via Bored Panda

Advertisement
TikTok - @karasheftel

TikTok - @karasheftel

Bara 5 år gammal bestämde sig lilla Charlie för att byta namn till Charlotte. Föräldrarna var till en början inte övertygade, så Charlie tog till handling. Hon tog reda på vad som behövde göras för att få namnet ändrat: hon var tvungen att gå till domstol, betala runt 2 000 kronor, registrera sin begäran och föräldrarna måste vara överens för att den ska accepteras och göras officiell.

Först hittade Charlie ett sätt att samla in den nödvändiga summan: han frågade sin mamma hur hon kunde göra det och hon - för att se om hennes önskan var verklig och inte ett infall - sa till henne att hon kunde sälja vänskapsarmband till sina skolkamrater för 10 kronor styck. Bri upptäckte senare att Charlie lyckats samla in totalt 1 500 kronor enbart genom denna verksamhet. Sedan förklarade den lilla flickan varför hon officiellt ville byta namn till Charlotte.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Kära mamma och pappa, jag gillar det bättre än Charlie, Charlotte är ett mer feminint namn och det är det vackraste namnet någonsin. Charlotte är ett bättre namn än Charlie, det får mig att känna mig stark, det får mig att känna mig självständig, det får mig att känna mig vacker, det får mig att känna mig kreativ och det får mig att känna mig älskad. Pappa, jag vet att du inte vill att jag ska byta namn, men kan du ändra dig för min skull? Tack."

Både Bri och hennes man blev förvånade över att höra Charlie säga sådana ord och samla in nästan alla pengar för sin ansökan. Så kvinnan bad om råd på TikTok. Mamman hade redan sagt ja, medan flickans pappa visade sig vara mer ovillig att göra det officiellt. Efter några veckor fick han dock ge efter för sin dotters beslutsamhet och för att fira händelsen beställde han till och med en personlig ryggsäck till henne med hennes nya namn.

Tycker du att föräldrarna gjorde rätt val?

Advertisement