En servitris jobbar hårt för att bli sjuksköterska, men en kund som är miljonär hjälper honom att betala 20 000 i skatt

av sofia

03 Januari 2023

En servitris jobbar hårt för att bli sjuksköterska, men en kund som är miljonär hjälper honom att betala 20 000 i skatt
Advertisement

Alla har inte råd med en högre utbildning på grund av de höga kostnaderna för en del collegeundervisning eller specialiserade kurser. Detta problem märks mest i områden som USA och historien om den unga Melissa Mainer är ett exempel på situationen i USA.

Melissa visste att hon ville bli sjuksköterska, men vägen dit skulle ha varit svår och mycket dyr: kostnaderna för att gå på sjuksköterskeskolan är ganska stora och för att finansiera sina studier bestämde sig den unga kvinnan för att be om ett lån och arbeta som servitris för att betala tillbaka det.

via CBS News

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

När Melissa tog sitt studielån planerade hon inte att betala tillbaka det på kort tid. Men hon bestämde sig för att skriva in sig på en utbildning för att hon ville förverkliga sin dröm. Hon visste att hon skulle behöva arbeta hårt under en lång tid för att minska skuldbördan och kände sig ibland besviken över att hon inte skulle kunna betala av det så lätt, även när hon väl fick den eftertraktade titeln.

"Jag tror att jag aldrig såg slutet," förklarade Melissa. Jobbet hon hade valt för att tjäna lite extra pengar var på Peachtree Restaurant. Melissa var servitris och betjänade ofta samma stamkunder som råkade vara där varje vecka. Lyckligtvis för henne var en av dessa kunder Benjamin Olewine.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

När Benjamin träffade Melissa var han pensionerad. Han hade varit "president emeritus" för ett stort företag, vilket innebar att han hade blivit miljonär. Efter att ha gått i pension från det jobbet ägnade han sig åt att donera delar av sin förmögenhet till behövande människor och ändamål. När han hörde Melissas berättelse visste han att han kunde hjälpa till. "Jag känner alla servitriser. Jag känner till deras problem. Jag insåg att jag kunde hjälpa henne," förklarar Benjamin.

Benjamin lovade Melissa att han skulle ta hand om hennes studielån så att hon kunde gå sin sjuksköterskeundervisning utan bekymmer. "Inte bara en del av undervisningen - Benjamin Olewine bestämde sig för att betala den i sin helhet!" förklarade Melissa. Totalt bidrog han med över $20 000 till undervisningen. "Jag kommer aldrig att glömma hur generös du är", säger Melissa, som fortsätter att träffa Benjamin på restaurangen Peachtree, men som en legitimerad sjuksköterska som njuter av en måltid tillsammans med en mycket kär vän.

En underbar berättelse om generositet, altruism och omtanke som fyller våra hjärtan med lycka.

Advertisement