En fru som är trött efter sin cancerbehandling orkar inte göra i ordning lunch och hennes man klagar över att han måste laga mat själv

sofia

24 November 2022

En fru som är trött efter sin cancerbehandling orkar inte göra i ordning lunch och hennes man klagar över att han måste laga mat själv
Advertisement

Att hantera relationen med en partner är inte alltid lätt. Utmaningarna är många, liksom upp- och nedgångarna, men om det finns kärlek, ömsesidig respekt och samarbete så blir allt lättare och det går att lösa eventuella problem som uppstår.

Det är dock uppenbarligen inte fallet med paret vi nu vill berätta om. I den här historien visade sig mannen vara extremt osolidarisk och oförstående gentemot sin fru, vilket utlöste många kommentarer från de människor som såg videon. Men låt oss försöka ta reda på lite mer.

via @teamdoubleg16/Tik Tok

Advertisement

@teamdoubleg16/Tik Tok

Det hela ägde rum i Kalifornien där Gerald, Gondas man, filmades av sin bättre hälft medan han förberedde en maträtt själv som han skulle äta under matchen. Hittills inget konstigt: vi tittar på en familj där alla har varsin uppgift att utföra. Synd bara att detta inte var riktigt var vad mannen tyckte.

I klippet som Gonda la upp på sin Tik Tok-profil kan man höra hennes man säga att han var besviken eftersom hon inte hade brytt sig om att förbereda lunchen, medan han var ute och spelade golf, och lät honom göra jobbet när han kom hem. "Jag bad dig göra det medan jag var ute och spelade - kommenterar mannen - men jag kom tillbaka och du låg i soffan. Jag drog därför slutsatsen att jag var tvungen att göra det själv".

@teamdoubleg16/Tik Tok

Det är inte ovanligt att man idag samarbetar i hushållet och att en fru förbereder en god måltid åt sin man, men i det här fallet var det som störde användarna djupt att Gonda hade en giltig anledning till att överlåta förberedelserna till sin man. Faktum är att kvinnan, som led av en sällsynt tumör som drabbade huden och en av hennes lungor just hade återvänt från sin behandling mot denna sjukdom och förmodligen kände att hon inte orkade laga mat. Vilket Gerald inte tog hänsyn till om man lyssnar på hans svar.

Reaktionen från användarna var omedelbar och många av dem kritiserade kraftigt en man som verkar vara respektlös mot kvinnor. "Om jag var du skulle jag genast ansöka om skilsmässa" - lyder en kommentar och sedan - "Är det möjligt att en vuxen man klagar för att hans fru inte lagar mat åt honom?", "Det är därför jag inte tänker gifta mig." Och så vidare med många andra kommentarer fulla av kritik mot en man som verkade ha underskattat vikten av att respektera kvinnor.

Advertisement

@teamdoubleg16/Tik Tok

Det har dock funnits de som även har hävdat att ingen människa kan vara så okänslig att den klagar över något så larvigt och framför allt i ett så känsligt ögonblick och tagit för givet att det därför måste röra sig om ett skämt mellan makar. Kanske ett sätt att reflektera över de klichéer som kretsar kring figurerna fru och man, en framför allt, den enligt vilken det är "upp till" kvinnan i huset att laga mat och inte så mycket mannen.

Vi vet alla, lyckligtvis, att det inte finns några sådana på förhand etablerade roller och att alla måste ge sitt bidrag för att en relation ska fungera och vara hållbar. Håller du med?

Advertisement