Hon tar med sig sin 7-åriga son på damtoaletten: "Jag är rädd för att låta honom gå själv på herrtoan"

av sofia

12 April 2023

Hon tar med sig sin 7-åriga son på damtoaletten: "Jag är rädd för att låta honom gå själv på herrtoan"
Advertisement

Att se ett barn växa upp är en enorm glädje. När det kommer till världen försöker vi göra allt för att ge vårt barn all den kärlek det behöver, få det att må bra och växa sig starkt och friskt. Men att se sitt barn växa upp är också lite svårt för en mamma eller pappa. När man varit van vid att betrakta det som litet, kanske sårbart och beroende på ett sunt sätt av föräldrarnas vård, kan det vara svårt när detta inte längre är fallet och för vissa kan det vara lite extra tufft och en lite komplicerad fas i livet att hantera.

Du kan till och med riskera att bli överbeskyddande och inte kunna hantera rädslan som uppstår på grund av dessa förändringar. Mamman som är huvudpersonen i denna berättelse vet något om den saken som, rädd för att släppa sitt barn, kanske har försökt ha lite för mycket kontroll i vissa situationer.

via Mumsnet

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

I ett inlägg som lades upp på Mumsnets hemsida gav kvinnan, som medvetet förblev anonym, upphov till debatt angående huruvida hon skulle låta sin 7-årige son gå ensam på offentliga toaletter eller inte. "När vi är hemifrån och mitt barn behöver gå på toaletten - skrev författaren till inlägget - låter jag honom följa med mig till damtoan. Förut sa han ingenting, men nu börjar han klaga och frågar gång på gång om att kunna gå på herrtoan”. Eftersom hon inte vill att hennes son går på toaletten ensam, föredrar hon att följa med honom och hålla ett öga på honom.

Kvinnans oro gäller de eventuella "farorna" som skulle kunna dölja sig där inne. Det var därför hon bara går med på det på lugna platser, där toaletterna var tomma eller nästan tomma, för att undvika problem.

"Jag försöker alltid vara uppriktig mot honom - fortsatte hon - men jag vet verkligen inte hur jag ska förklara min oro för honom och anledningen till att jag vägrar låta honom göra det. Han vet hur han ska gå på toaletten själv, men jag vet inte om han skulle kunna hantera obekväma situationer på egen hand och jag är rädd att någon kan närma sig honom med dåliga avsikter."

Advertisement
Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

De många användare som har läst inlägget och bestämt sig för att lämna en kommentar, har förklarat att de inte håller med om hennes sätt att agera. "Är det dags att låta honom gå ensam, eller vill du vänta tills han fyller 18?", "Börja lite i taget och om du är osäker, håll dig utanför badrumsdörren, du kan höra honom om något är fel", "Du måste vänja dig, snart kommer han inte längre att kunna gå in på damtoaletten, det är bra om du vänjer dig innan". Och så vidare med många andra liknande överväganden eller i alla fall uttalanden som ville främja barnets självständighet.

En förälders oroar sig för många saker och vissa av dessa är berättigade, men det är nödvändigt att lämna utrymme för barnen och låta dem även göra egna erfarenheter, samtidigt som man står vid deras sida.

Hade du också någon speciell rädsla när dina barn började bli lite äldre?

Advertisement