Hon visar stolt upp bilder på sitt enkla hus: "Fattigdom betyder inte smuts"

av sofia

11 Februari 2023

Hon visar stolt upp bilder på sitt enkla hus: "Fattigdom betyder inte smuts"
Advertisement

Att ha ett tak över huvudet är inte längre något som man kan ta för givet. I många länder har det blivit nästan omöjligt att äga en bostad, på grund av alltför höga kostnader, det är därför alltid är ett nöje att kunna fira även de minsta resultat man uppnår för detta ändamål. Det spelar ingen roll hur stort eller lyxigt ett hus är, det viktiga är att ha skaffat det med ärlighet och uppoffringar och att man är nöjd över detta. Huvudpersonen i denna berättelse delade bilder av hennes enkla lilla stuga på sociala medier. Även om det inte är ett helt färdigt hus som alla andra, har användarna uppskattat dess enkelhet väldigt mycket.

via Twitter / Abiodun Ford

Advertisement
Twitter / Abiodun Ford

Twitter / Abiodun Ford

Den unga kvinnan, som heter Abiodun Ford, publicerade några bilder av sitt hem på Twitter och skrev i bildtexten: "fattigdom betyder inte nödvändigtvis smuts". En enkel och rak mening, som ger oss en lärdom om livet och ödmjukhet och som, just därför, har uppskattats mycket av användarna. Kvinnans hus, som det framgår tydligt av bilderna, är ett mycket enkelt hus, med ett rustikt utseende, med tanke på att husets utsida inte ens är färdigbyggt. Ändå är interiören i huset omsorgsfullt inredd och hålls i ordning, till och med mer än vissa ståtliga hem.

Det har också funnits användare som inte helt har hållit med om kvinnans uttalande och hävdat att det inte är en bra idé att försöka få fattigdom att se ut som något vackert.

Advertisement
Twitter / Abiodun Ford

Twitter / Abiodun Ford

Även om huset faktiskt är lite povert att titta på, är det inuti omedelbart tydligt att det är ordentligt städat. Det verkar inte finnas något som ligger på fel plats, inte ens ett hårstrå på golvet. Allt är organiserat och ordnat efter hennes personliga smak och möjligheter och ingenting verkar saknas, bland bambumöbler och andra dekorationer och det finns till och med en tv. Utanför finns det dessutom en trädgård med grönsaksodling och allt är perfekt organiserat och snyggt även här.

Kvinnan är medveten om att hon inte lever under goda ekonomiska förhållanden, men hon vet också mycket väl att pengar inte definierar henne som person. Fattigdom handlar bara om tillståndet i ens ekonomi och inget annat. Det är faktiskt oftast de som har minst i livet som är rikast på värderingar. Håller du med?

Advertisement